«Влада мала б їх на руках носити». Палицю просять допомогти підприємцям Центрального ринку

Голова правління ГО «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов звернувся до народного депутата Ігоря Палиці з проханням «сприяти у розв’язанні конфлікту між підприємцями Центрального ринку та міською радою Луцька».

Звернення оприлюднили на сторінці ГО «Бізнес-Волинь» у Фейсбуці.

Текст звернення Ігоря Дильова подаємо без змін.

Звернення

«Шановний Ігор Петрович, на 100% підтримую Вашу позицію щодо необхідності роботи депутатів ВР на округах у нелегкі для світу і України часи.

Дуже сподіваюсь, що під час роботи на окрузі у Вас знайдеться час і для допомоги у вирішенні болючої проблеми міста Луцька, а саме силового «перенесення» Центрального ринку.

Вже більше місяця чиновники міської ради за допомогою муніципальної варти знищують підприємців які законно торгують на ринку. Їх силою витісняють з орендованих торгівельних місць, тероризують і провокують, не пропонуючи нічого окрім платного приватного поля за межами міста, куди ніколи не прийдуть покупці.

Так зване "добровільне переселення" за межі міста, що «радять» підприємцям чиновники з міськради, за попередніми розрахунками, обійдеться для тисячі підприємців орієнтовно в ДЕСЯТЬ МІЛЬЙОНІВ ДОЛАРІВ США (вартість обладнання одного торговельного місця становить 10000 дол. США).

Притомна влада мала б на руках носити людей, які сплачують податки, створюють робочі місця та готові інвестувати у власне місто. Натомість, керманичі міста не хочуть шукати компроміс. Від них люди чують тільки образи, ультиматуми, звинувачення та погрози. Підприємці з розумінням ставляться до необхідності змінювати територію Старого міста і Центрального ринку зокрема. Але той спосіб, якій обрала міська влада, буде мати наслідком не зміни, а руйнування добробуту сотень сімей.

Плануючи свою працю на окрузі пропоную Вам, долучитись до пошуку взаємоприйнятного варіанту вирішення даної проблеми. Підприємці готові зустрітись у зручний для Вас час, надати пояснення, пропозиції, необхідні документи та своє бачення вирішення проблеми.

А можливо Ви на власні очі захочете побачити знищене майно і людей, що цілодобово,під наглядом поліції і спецпризначенців чергують на території, намагаючись захистити свою власність та право на працю, вимагаючи від влади міста діяти по закону.

Прошу Вас публічно висловити свою позицію з даного питання, а також сприяти у розв’язанні конфлікту між підприємцями Центрального ринку та міською радою Луцька.

Повірте, ніхто з підприємців не зацікавлений продовжувати силове протистояння. Вони добиваються одного – права працювати по закону».

Нагадаємо, 4 лютого відбулось знесення Старого ринку грейдерам та за участі людей у балаклавах. Тоді троє людей опинилися у лікарні. 5 лютого підприємці ринку протестували під міськрадою, наголошували на тому, що дії муніципальної варти були незаконні і вимагали звільнити начальницю департаменту – Юлію Сиротинську. Ексначальник патрульної поліції Волині Петро Шпига став на сторону підприємців і заявив, що силове знесення було недопустиме. Голова ОДА Юрій Погуляйко заявив, що буде розбиратись у законності таких дій. 11 лютого стало відомо, що суд не скасував рішення Луцькради про знесення контейнерів. 10 та 11 березня на Старому ринку знову відбувались сутички

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Укрзалізниця» припиняє перевозити пасажирів
Наступна новина Нардепи ухвалили закон про підтримку платників податків під час коронавірусу
Схожі новини