«Працювали на розвиток». Підсумки роботи Луцького зоопарку в 2020-му

Фото Павло Березюк

У 2020-му році Луцький зоопарк збільшив кількість тварин: плазуни, примати, сервали, видра, левичка тощо. Також тут побудували чотири вольєри для дрібних пернатих і сов, великий вольєр для павичів, зимове приміщення з вигульним майданчиком для сервалів та вольєр для косулі. 

Про підсумки роботи року, що минає, розповіли на сторінці зоопарку у фейсбуці.

«COVID-2019 таки «зробив» нам усім рік нинішній. Замість того, щоб проводити екскурсії та дивувати змінами у колекції чи ландшафтному дизайні, ми віршували проблему добирання до роботи, утримання підопічних, виплати коштів, закупівлі антисептиків-рукавичок… тобто робили те, що й усі без винятку наші співгромадяни. З березня по травень ми були зачинені на карантин. До слова, наші підопічні так розслабилися за цей час, що зоопарк виглядав чи не філією раю. Звірі та птахи провадили спокійне розмірене життя, переставши звертати увагу навіть на наш персонал. А ми працювали на розвиток, продовжували створювати комфортні умови для мешканців», – зазначають у дописі.

Тож у 2020-му на території зоопарку побудували чотири вольєри для дрібних пернатих і сов, великий вольєр для павичів, зимове приміщення з вигульним майданчиком для сервалів та вольєр для косулі. Також, розповідають про поповнення колекції тварин: плазуни, примати (замешкали пара павіанів гамадрилів та самичка левиноголового тамарина), парою сервалів, видрою, левичкою, різними дрібними пернатими.

Читайте також: «Годувати тигреня вдома не дозволив власник квартири». Я доглядаю хижаків у Луцькому зоо

«А ще – як і впродовж багатьох років – зоопарк надавав прихисток чи й домівку, лікував та доглядав поранених і скалічених особин. У 2020-му перший запис у журналі обліку принесених тварин датується другим січня. Там за цей рік – понад 160 записів. І приносили всіх, кого могли. Тож у переліку зайці, лелеки, ворони, сови, котики, собачата, кролики, пугач, серпокрильці, орел, черепахи червоновухі, свинки, канюки, соколи, ворони, шиншили, соловей, голуби, сичі… Різні долі, обставини, травми. Чимало з них після лікування та реабілітації повернулися у живу природу, а ті, хто не знайшов нову домівку (це ми про домашніх тварин) або має каліцтва, несумісні із виживанням на волі, так і залишилися у нас», – розповідають на сторінці Луцького зоо.

Хоч масові дійства були заборонені у цей коронавірусний рік, у зоопарку створювали своїми силами хороший настрій для своїх відвідувачів: робили фотозони, оновлювали сезонне озеленення, випускали свою сувенірну продукцію (і, до слова, запрошують придбати календар на 2021 рік із підопічними, який продається на касі).

«Дуже намагалися зробити усе, щоб відвідувачі полишали територію підприємства із посмішкою. А ще чимало людей кидали у нашу скриньку благодійності посильну допомогу на розвиток зоопарку. Під завершення року одна відвідувачка, вражена змінами у нас, вручила 10 тисяч гривень. І ми раділи цьому подарунку «від Святого Миколая». Як і тому, що у часи скрути та вимушеного закриття зоопарку наші спонсори залишилися з нами, хоч і самі переживали не найкращий період», – зазначають у дописі.

«Тому проводжаємо 2020-й із позитивною згадкою про подолані перешкоди і зичимо удачі й собі, і вам у 2021-му», – додають на сторінці.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нові ресторани і кафе Луцька. Хто наважився відкритися у тяжкий 2020-ий
Наступна новина Луцький краєзнавець Олександр Котис видав книгу про Волинь
Схожі новини