У Луцьку на місці книгарні відкрили кав’ярню мережі відомого бізнесмена

Джерело фото: lutsk.rayon.in.ua

У Луцьку на місці книгарні «Планета» відкрили кав’ярню мережі «IDEALIST COFFEE CO.» бізнесмена Сергія Корецького. Раніше за цією адресою (на проспекті Волі, 8) чимало років діяла книгарня «Планета», де продавали академічну літературу.

Кав’ярня – це 14-й заклад мережі, яку з 2019-го розвиває Сергій Корецький. Власницею закладу на умовах франшизи є Ангеліна Богданович, відома тим, що є дружиною бізнесмена-забудовника і депутата Луцької міськради Андрія Разумовського.

Фішкою мережі є спешелті кава. Вона вважається найбільш якісною, елітною, відбірною, має свої особливості в обсмажуванні. 

Поруч із «Планетою» також працювала книгарня «Освіта». Обидва книжкові магазини були в Луцьку з радянських років. А приміщення належало до обласної комунальної власності, згодом було передано у власність луцькій громаді.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нові ресторани і кафе Луцька. Хто наважився відкритися у тяжкий 2020-ий

У 2018-му приміщення книгарні «Планета» продали з аукціону за 7,7 млн грн. Власником його стала фірма «Санеко груп». Пізніше виявилося, що до цієї фірми має стосунок бізнесмен Сергій Корецький, відомий тим, що був одним із директорів компанії WOG.

Натомість продавати «Освіту» з аукціону заборонив суд.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нафту поміняв на каву. Чим зайнятий колишній керівник заправок WOG Сергій Корецький

Для довідки. Уродженець Луцька Сергій Корецький протягом п’яти років виконував роль генерального директора мережі автозаправних станцій WOG. У 2018 році він залишив компанію і почав розвивати нові проєкти. Зокрема це компанія Idealist, яка за перші місяці роботи відкрила кав’ярні у міжнародних аеропортах «Жуляни» та «Бориспіль», а також вийшла за кордон із закладом в аеропорту Мінська. Окрім того, компанія запустила перший заклад у Києві в бізнес-центрі IQ та кав’ярню закритого типу в коворкінгу Kooperativ, а на 2020 рік оголосила про плани на відкриття 20 кав’ярень.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вперше в Україні: 13-річному волинянину пересадили серце
Наступна новина У Карпатах сніг і заморозки
Схожі новини