10 продуктів, які вважалися шкідливими помилково

10 продуктів, які вважалися шкідливими помилково

Останні дослідження спростували шкідливість деяких продуктиів, а навіть довели  їх користь для організму і здоров’я.

Про продукти, які марно раніше вважалися шкідливими, розповіла ізраїльський дієтолог Наама Ліон, пише Портал про здоров’я.

Перш за все, потрібно перестати вважати, що кожен день не можна їсти курячі яйця. Насправді можна і більше того, треба, оскільки цей продукт є відмінним, легко засвоюваним джерелом амінокислот, а також кальцію, заліза, вітаміну В12, цинку. В яйцях міститься холестерин, однак на рівень холестерину в крові він не впливає, що переконливо довели дослідження останніх років.

Також зовсім не шкідлива, а корисна кава. Вважається, що передозування напою може підвищити тиск, але експерт зазначає: як правило, це відбувається, коли кава містить в собі різні харчові добавки, а також рясніє цукром. Останні наукові дані свідчать про те, що кава кофеїн запобігають раку і хворобам печінки, а також сприяють відновленню клітин серцевого м’яза.

Не потрібно боятися і жирних продуктів. Особливо корисно для здоров’я вживання жиру з продуктів рослинного походження. Згідно з рекомендацією дієтолога, такі продукти, як авокадо, тхина (кунжутна паста), оливкова олія, різні горіхи повинні бути присутніми в раціоні харчування щодня. Але корисні також здорові тварини жири – наприклад, містяться в молочних продуктах, у вершковому маслі.

«Жири позитивно впливають на обмін речовин», – підкреслила дієтолог.

Категорично не радить фахівець відмовлятися від вживання солі. Цей продукт останнім часом демонізується, однак його наявність у раціоні обов’язково, оскільки компоненти солі беруть участь у важливих процесах життєдіяльності, клітинного оновлення і важливі для підтримання нормальних функцій органів судинної системи.

Ще один вид «страшних» продуктів – продукти з глютеном. Фахівець вважає здорової звичкою помірне споживання глютену, а відмова від нього – дурним наслідуванням певного тренду. Непереносимістю глютену страждає лише 1%, всім іншим відмовлятися від нього немає ніякої необхідності, заявила дієтолог.

Крім того, Наама Ліон порадила регулярно вживати в їжу хліб.

«Недавнє велике дослідження підтвердило, що харчування, на 50% складається з вуглеводів, корисно, чого не можна сказати про низьковуглеводні дієти», – зауважила фахівець.

У той же час вона порекомендувала віддавати перевагу хліб і випічку з грубих, малооброблених сортів борошна, цільного зерна.
Крім того, дієтолог назвала корисними картоплю і сою. Картопля відкидається багатьма як продукт з високим глікемічним індексом (тобто, швидко підвищує рівень цукру в крові). Однак, за словами дієтолога, глікемічний індекс є параметром суто індивідуальним – кожен продукт по-різному впливає на організм різних людей.

Що стосується сої, то останні експерименти говорять про те, що ефект від вживання сої в сирому вигляді або у вигляді тофу можна порівняти з ефектом від вживання бобових, відомих своєю здатністю знижувати холестерин в крові та покращувати здоров’я серця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У закон про розмитнення потрапили й електромобілі
Наступна новина iPhone X вибухнув після встановлення оновлення
Останні новини
Схожі новини