100 видів театру: як працює Люблинецька ОТГ

100 видів театру:  як працює Люблинецька ОТГ

Люблинецька громада, у порівнянні з іншими ОТГ, невелика. Тут об’єдналися Мощенська, Старокошарівська сільські ради та Люблинецька селищна рада.

Грамада має опорну школу, де навчається майже 500 учнів, два садочки та спортивну школу.

Голова Люблинецької ОТГ Наталія Сіховська зауважила, що їхня школа співпрацює із гімназією гміни Мелґев.

«Співпрацюємо ми більше 10 років. Наші діти часто відвідують їхні фестивалі, а гості з Мелґева приїздять на наші заходи. Між собою співпрацюють і педагоги, і директори», – каже очільниця Люблинецької громади.

За програмою «Підтримки та розвитку освіти» велика увага тут приділяється талановитим дітям.

Після створення ОТГ, згідно рішення Люблинецької селищної ради, утворили управління гуманітарної сфери, яке очолює Олександр Шум.

«Наше управління має повноваження у сфері освіти і культури. У підпорядкуванні ми маємо заклади загальної середньої освіти, садочки, спортивну школу, школу мистецтв та заклади культури», – розповів Олександр Шум.

На території громади є два дитсадки. ДНЗ «Калинонька» має театральний профіль виховання. 

Керівник цього закладу Наталія Логвинюк розповіла, що у них є до 100 видів театру. Також у цьому садочку для дітей зробили сенсорну кімнату, спортзал, кабінет із правилами дорожнього руху та світлицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Термомодернізація та проекти Норвегії: як працює новостворена Дубівська ОТГ та Історія успіху: як розвивається Голобська ОТГ

Довідково. Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Текст та фото – Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Торчинську ОТГ ще не створили, а громади вже судяться. ВІДЕО
Наступна новина В ніч на 25 березня Україна перейде на літній час
Останні новини
Схожі новини