13 ритуалів для найкращого початку дня

13 ритуалів для найкращого початку дня

Найуспішніші люди починають день із першими променями сонця, і для цього є вагомі причини.

Про це у своєму блозі на сторінках видання Новое время пише коуч, ідеолог та засновник компанії DetoxShop Юлія Копиткова.

У довгостроковій перспективі звичка максимально усвідомлено починати свій день здатна повністю поліпшити ті сфери життя, які нас засмучують.

Ділюся своїми знахідками і лайфхаками, які запозичила, проаналізувавши сотні інтерв’ю про успіх і безліч книг про продуктивність.

  1. Перше, що потрібно зробити після пробудження – це, не розплющуючи очей, гарненько потягнутися і подумки уявити майбутній день: спокійний, комфортний, наповнений радістю. Візуалізація творить чудеса, це науково доведено і перевірено на особистому досвіді.
  2. Далі я зазвичай йду на кухню, щоб випити одну-дві склянки теплої води – цей легкий трюк дає тілу сигнал до пробудження і початку активності.
  3. Після води добре прийняти контрастний душ – міні-стрес, який відчуває найбільший орган нашого тіла, шкіра, має сильний омолоджувальний ефект, а бадьорість і ясність розуму від цієї процедури сильніші, ніж від подвійного еспрессо.
  4. Якщо і після цих процедур бракує тонусу, випийте чашку зеленого чаю.
  5. Якщо дозволяє час, то зі сніданком поспішати не варто – для ідеального очищення нашого тіла потрібна 12-годинна перерва від останнього до першого прийому їжі.
  6. Після душу і чаю найкраще взятися за фізичну активність. Наприклад, можна розстелити килимок просто вдома і зробити інтенсивну аштанга-йогу. Ідеально, якщо вдається провести ранкову практику на повітрі. Але особисто я частіше роблю цей ритуал під супровід сина, який сопе поруч.
  7. Після комплексу асан організм завжди просить щось соковите і легке, тому на перший прийом їжі краще віддати перевагу фруктам: два-три ківі, великі яблука або пара великих апельсинів. Фруктові кислоти добре чистять організм від нічного слизу, олужнюють і зволожують клітини органічною вологою, яка в них у надлишку. Плюс фрукти вранці – це можливість виконати план із клітковини на день та уникнути прагнення до солодкого до полудня. Коли починається сезон ягід, можна переходити на них.
  8. Медитація. Сила цього ритуалу – предмет тисяч дисертацій у всьому світі. 5-10 хвилин ранкового заспокоєння здатні змінити дуже багато чого. Я концентруюся на диханні і намагаюся відпустити думки. Така практика допомагає зберігати баланс і чути себе протягом усього дня.
  9. Планування. Вранці я зазвичай вже знаю, яким буде майбутній день. Мені дуже подобається порада Браяна Трейсі щодня відкривати чистий аркуш зошита і писати свої глобальні цілі, а далі розписувати свій день. Щодня потрібно знову і знову писати свої найголовніші цілі, таким чином, ми формуємо план їх виконання, і мозок неминуче приведе нас до успіху. Я вчиняю саме так – це допомагає завжди концентруватися на суттєвому.
  10. 15-20 хвилин ранкового читання. Я запровадила цю звичку півроку тому і вже встигла відчути, як якісно вона впливає на мій настрій. Книги про здоровий спосіб життя, наукові публікації або просто щось мотивуюче збільшують продуктивність, наповнюють новими ідеями і завжди роблять настрій кращим.
  11. Перевірка телефону. Перший раз після нічного відпочинку я намагаюся перевіряти телефон і пошту не раніше ніж о 9 ранку, це дає можливість провести ранок комфортно і слідувати ритуалам продуктивності.
  12. Сніданок. Варто відмовитися від цукру і швидких вуглеводів. Особливо вони шкідливі саме на сніданок – орексин (нейротрансміттер у головному мозку, який відповідає за наші розумові процеси) пригнічується цукром. Очевидно, що після сніданку через швидкі вуглеводи і каву підвищується енергія, але через півтори-дві години настає апатія і втома. Це пов’язано зі стрибком інсуліну. Він виробляється підшлунковою залозою для нейтралізації цукру і збереження балансу. У підсумку ми дуже швидко відчуваємо перепади в настрої, голод і бажання знову з’їсти щось солодке. Серед корисних варіантів сніданку: тости з цільнозернового хліба з авокадо або хороша порція безглютенової каші: кіноа, сорго, пшоно, гречка. Також корисні зелені смузі, щедро заправлені насінням льону, подрібненим кунжутом або легкими суперфудами: спіруліною, маком або хлорелою.
  13. Залишається зібратися для виходу з дому. Якщо підготувати речі заздалегідь, то на це піде не більше ніж 5-10 хвилин.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 7 травня
Наступна новина Штрафи автомобілістів в Україні та Європі: порівняльна інфографіка
Останні новини
Схожі новини