14 пошт світу надають безплатну доставку відправлень до України

14 пошт світу надають безплатну доставку відправлень до України
Фото: Укрпошта

Укрпошта проводить переговори з поштами світу, щоб вони надали пільгові умови для доставки в Україну на період війни. 

Про це повідомили в пресслужбі АТ «Укрпошта».

У відповідь на звернення Укрпошти підтримати Україну та українців, вже 14 національних поштових операторів інших країн оголосили про безкоштовну доставку відправлень до України. 

Йдеться про доставку з-за кордону до конкретних одержувачів в Україні із зазначенням одержувача, адреси, індексу та контактного номеру телефону. 

Ці відправлення Укрпошта, як національний поштовий оператор, безплатно доставить до своїх відділень в Україні, де отримувачі зможуть їх забрати. 

Надсилати можна одяг, господарчі товари, продукти у заводській упаковці до 10 кг, невелику кількість безрецептурних ліків. Заборонено надсилати алкоголь та товари військового призначення.

«Пошти світу з початку війни надають Україні гуманітарну допомогу, яку збирають у своїх відділеннях та власним коштом доставляють до України. Це безадресна допомога, яку ми спільно з волонтерами роздаємо для мешканців постраждалих від війни міст та соціальних закладів, переселенців. Разом з тим ми розуміємо, що в світі є потужна українська діаспора – у кожного з нас є друзі, рідні чи знайомі за кордоном, які хотіли б в цей важкий для України час підтримати нас і вислати продукти чи речі. Тому ми звернулися до пошт світу з проханням на час війни зробити спеціальні умови для доставки відправлень в Україну. І багато пошт відгукнулося і доставляють відправлення безкоштовно. Тому, якщо ваші родичі чи друзі з інших країн хочуть передати вам в Україну посилку, зараз це можна зробити безкоштовно вже з 13 країн», – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Österreichische Post AG (Пошта Австрії) безоплатно надсилає відправлення до 30 кг в Україну зі своїх поштових відділень, а також поштових відділень партнерів.

Omniva (Пошта Естонії) також безкоштовно доставляє в Україну посилки вагою до 30 кг з усіх поштових відділень. 

З поштових відділень Poczta Polska (Пошта Польщі), що приймають відправлення EMS, можна безоплатно відправити своїм рідним в Україну гуманітарну допомогу, обравши продукт EMS вагою до 20 кг.

An Post (Пошта Ірландії) безкоштовно зголосилася пересилати до України листи, дрібні пакети та посилки до 20 кг, оформити відправлення можна у будь-якому з поштових відділень An Post. Також Пошта Ірландії у своїх відділеннях надає безкоштовно низку послуг для українців, які емігрували у зв’язку з війною, а саме: безкоштовне поповнення SIM-картки на три місяці, одержання безпечної віртуальної адреси (для тих, хто не має поштової адреси), одержання/надсилання грошових переказів Western Union без комісії тощо.

Пошта Чехії (Česká Pošta) пропонує безоплатне відправлення стандартної посилки до 30 кг  в Україну. Надіслати посилку можна у будь-якому відділенні Пошти Чехії.

Slovenská pošta (Пошта Словаччини) безкоштовно надсилає в Україну посилки вагою до 5 кг. Відправлення приймаються у всіх відділеннях Пошти Словаччини.

Pošta Slovenije (Пошта Словенії) безоплатно доставляє до України посилки з гуманітарною допомогою.

Georgian Post (Пошта Грузії) з перших днів війни запустили опцію безплатної доставки до України.

Також безкоштовно відправити посилки до України можна з Cyprus Post (Пошта Кіпру),  Magyar Posta (Пошта Угорщини), Guernsey Post, UK (Пошта Гернсі),  Пошти Вірменії, Royal Gibraltar Post (Пошта Гібралтару).

Перелік країн, з яких можна оформити безплатну доставку в Україну, є на сайті

Нагадуємо, Укрпошта забезпечує прийом вхідних відправлень в Україну більше ніж з 40 країн світу, а саме -  Великобританії, Німеччини, Франції, Польщі, Італії, Іспанії, Швейцарії, Молдови, Швеції, Казахстану, Норвегії, Австрії, Чеської республіки, Бельгії, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, Румунії, Греції, Грузії, Об’єднаних Арабських Еміратів та низки інших країн.

Читайте також: «Нова пошта» безплатно пересилає допомогу військовим і постраждалим


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Керівник коледжу, де працює батько Іллі Сметаніна, прокоментував скандальне інтерв’ю
Наступна новина Тимчасовим керівником Луцького педагогічного коледжу став чинний ректор Петро Бойчук
Останні новини
Схожі новини