14-й бригаді присвоїли ім'я волинського князя

14-й бригаді присвоїли ім'я волинського князя
Вручення стрічки із почесним найменуванням

Чотирнадцятій окремій механізованій бригаді, що дислокується у Володимирі-Волинському, з нагоди Дня захисника України президент присвоїв почесне найменування «імені князя Романа Великого».

Про це повідомляють пресслужба підрозділу та пресслужба глави держави.

«Віднині ми – 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого! З метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці та з нагоди Дня Захисника України Указом Президента України нашій військовій частині присвоєно почесне найменування «імені князя Романа Великого», – ідеться у повідомленні військового підрозділу.

Стрічку з почесним найменуванням військової частини президент Володимир Зеленський вручив 14 жовтня командиру бригади полковнику Сергієві Войченку.

Довідково

Роман Мстиславич, або Роман Великий – князь новгородський (1168-1170), володимирський (1170-1187, з 1188), галицький (1188, з 1199), Великий князь київський (1201, 1204) з династії Рюриковичів, засновник Волинсько-Галицького князівства. 

Галицько-волинський літописець титулує його «самодержцем всія Русі» та «Володарем Руської землі». Засновник сильного Галицько-Волинського князівства і патріарх монаршого правлячого роду Романовичів.

Вважався сучасниками наймогутнішим з усіх руських (давньоукраїнських) князів кінця XII — початку XIII століття, за що був прозваний «Великим».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька – повстанський фестиваль
Наступна новина На Волині декілька днів не курсуватиме потяг сполученням Ковель–Червоноград
Останні новини
Схожі новини