«2017 рік був вибуховим щодо створення ОТГ у Прибужжі», - Гузь

«2017 рік був вибуховим щодо створення ОТГ у Прибужжі», - Гузь

З метою налагодити активну комунікацію та поліпшити умови реалізації наданих виборцем повноважень, для депутатів об’єднаних територіальних громад Прибужжя і був організований Форум у селі Литовеж Іваничівського району 30 березня.

Захід відбувся за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя та за сприяння Програми USAID РАДА.

«Особисто я - великий прихильник децентралізації. В 19 окрузі створено всі 12 об’єднаних громад. Раніше ми працювали, щоб переконати мешканців населених пунктів об’єднуватися, потім моя команда безпосередньо допомагала у створенні ОТГ, а тепер інший етап – налагодження співпраці між громадами Прибужжя.

Тому й організували Форум для депутатів ОТГ. Їх в окрузі близько 300 і хотілося б, щоб вони познайомилися між собою, розвинули комунікацію і щоб це їм допомагало у реалізації депутатських повноважень.

Раніше подібні заходи були організовані для громадських організацій», - розповів у коментарі для Програми USAID РАДА Ігор Гузь.

Він нагадав, що держава поділилася ресурсами, щоб у громад було достатньо можливостей для об’єднання.

«Люди роблять реальні зміни. Можливо не так швидко, якби того хотілося. Так, не всі дороги зроблені й багато іншого. Але в соціально-культурній сфері суттєві зрушення є», - впевнений парламентар.

Також він нагадав, що є декілька важливих законопроектів, які, на його думку, можуть вже у квітні-травні потрапити у порядок денний Верховної Ради. Нардеп розповів, що їх прийняття вирішить ще багато децентралізаційних питань.

«Актуальне зараз питання створення агломерацій біля міст обласного підпорядкування, що дасть можливість без виборів, лише за згодою сторін, маленьким селам приєднуватись до більших. Таких міст в області чотири - Нововолинськ, Володимир-Волинський, Луцьк та Ковель.

Є ще питання щодо старост та обов’язків, що будуть у їхній компетенції. Тобто, це – п’ять-сім законопроектів, які дуже важливі, і децентралізаційний рух вимагає від Верховної Ради їхнього прийняття», - сказав Ігор Гузь.

Парламентар зауважив, що 2017 рік був «вибуховим» щодо кількості створених громад. Проте є сільські ради, які не бажають слідувати децентралізаційним процесам, або ж всіляко гальмують їх. На це обранець зауважив, що такі питання, ймовірно, доведеться вирішувати шляхом голосування у Верховній Раді.

«Упродовж останніх чотирьох років процес створення ОТГ був і є добровільним. Хто хотів – той зробив усе можливе для об’єднання. Вважаю, що наша децентралізаційна модель непогана, і результати непогані. І взагалі, це - одна з найкращих реформ децентралізації, які були втілені. Я це реально бачу, бо спілкуюся з реальними людьми, реальними громадами», - підсумував Гузь.

Прес-служба народного депутата

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обиратимуть нового директора Луцького геріатричного пансіонату
Наступна новина Знайдено невідомий роман Толкіна про Середзем'я
Останні новини
Схожі новини