4 поради, як навчити дітей любити математику

4 поради, як навчити дітей любити математику
Фото: detki.co.il

Тренерка та авторка ігор з математики для дітей Олеся Пиріжок пропонує кілька порад, як навчити школярів любити математику.

Про це пише «Освіторія».

Пояснюйте через захоплення дитини

Частина класу полюбляє бавитися з Lego? Попросіть їх скласти роботів і нехай порахують, скільки деталей кожен використав. Порахувати у %, скільки деталей блакитних, скільки – помаранчевих.

Діти, які плетуть браслети, охоче порахують, скільки гумок треба для 3 браслетів.

Якісна мотивація

Пригадайте, коли математика стала вам в пригоді. Прикрасьте історію цікавими деталями та розкажіть на уроці. Так ми показуємо, що математика – корисна.

Давайте свободу вибору

Напишіть приклади з різними числами. Дитина самостійно обирає, який хоче розв’язати. За розв'язане завдання учень отримує слово, якому присвоєне число-розв'язок завдання. Наприклад, 29 – подорож. Потім клас складає зі слів речення або історію.

Подавайте в незвичайній формі з гумором

Під час вивчення складу числа запропонуйте дітям уявити, що вони живуть на різних поверхах одного будинку. На 9-му мешкає Оленка. Вона запросила у гості всіх, хто живе нижче. Ти живеш на 3-му поверсі. На скільки поверхів треба піднятися, щоб потрапити у гості? А якщо б ти жив на 5-му?


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Топ-10 найбільш ненадійних паролів 2018 року
Наступна новина Діти залишаться без свята: у Німеччині бракує Санта-Клаусів
Останні новини
Схожі новини