«4 роки мордували», - волонтер про закриття справ проти бійців 51-ї бригади

«4 роки мордували», - волонтер про закриття справ проти бійців 51-ї бригади

Волонтер і адвокат Василь Нагорний прокоментував рішення прокуратури щодо закриття справ проти 438-х бійців 51-ї бригади.

Нагадаємо, на Волині військова прокуратура 4 роки розслідувала кримінальне провадження відносно сотень військовослужбовців 51 окремої механізованої бригади за фактом нібито самовільного залишення військової частини.Зрештою 30 травня повідомили, що провадження закрили.

«4 роки мордували бійців 51 бригади, 4 роки за доносами недолугих радників та міністерських чинів, намагались змішати з багном бійців, першої хвилі, які стали першими на захист України. Їм вдалося ліквідувати бригаду, але не вдалося «ліквідувати» честь бійців», – пише в Facebook Василь Нагорний.

«Сьогодні дуже важливий день…Сьогодні я побачив результат своєї чотирирічної роботи. Всі справи по бійцям 51бригади (спочатку фігурувало 1700 бійців, зараз близько 500), яких звинувачували у дезертирстві та самовільному залишенні частини – ЗАКРИТІ, в зв’язку з відсутністю складу злочину в діях бійців! Відомості про це, 25 травня 2018 року внесені в ЄРДР».

«На повістці денній залишається «запорізька справа», де судять ще 20 бійців 51 бригади. Дуже сподіваюсь, що і там відстоїмо честь хлопців».

«Щиро дякую всім Друзям, атовцям, волонтерам, журналістам, які йшли зі мною в 4 роки поруч, допомагали в усьому фінансово і морально, вірили мені! Дякую також тим суддям, військовим прокурорам, які не відмахнулись від моїх прохань та надокучань, хай і негласно, але сприяли встановленню істини, дякую Генеральному прокурору Юрій Луценко, що почув нас та дотримав слова! 
Р.S. Юридична справедливість встановлена, залишилось відновити історичну. В ході захисту бійців, я був вражений героїзмом окремих бійців і підрозділів цієї бригади. Де тільки наші не були.... Це вже окрема тема, і я доведу, що ця бригада була героїчною... вічна пам"ять полеглим....», – написав Нагорний.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Де її мозок?»: у мережі сміються з посту сепаратистки ДНР
Наступна новина «Муніципальна няня»: Кабмін висуває ще одну ініціативу щодо підвищення народжуваності
Останні новини
Схожі новини