«Муніципальна няня»: Кабмін висуває ще одну ініціативу щодо підвищення народжуваності

«Муніципальна няня»: Кабмін висуває ще одну ініціативу щодо підвищення народжуваності

Кабінет міністрів України запроваджує з 1 січня 2019 року виплати компенсацій за найм няні в розмірі близько 1500 грн щомісяця до досягнення дитиною 3-річного віку.

Як передає УНІАН, про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

«Коли мама народжує, треба думати про те, як піти працювати. І тут треба в ці перші місяці і роки підтримати маму, дати можливість найняти няню... І тут ми теж приймаємо важливе рішення, спільно з органами місцевого самоврядування, – у тих пропорціях, як сьогодні зараховується на бюджет податок на доходи фізичних осіб, я думаю, що це буде справедливо. І вводимо таке поняття, як муніципальна няня. Це може працювати з 1 січня, але в вересні це знайде своє відображення в проекті бюджету на 2019 рік», - сказав прем'єр-міністр.

За його словами, якщо родина чи мама найматиме няню, їй компенсують близько 1 500 грн щомісяця до досягнення дитиною 3-річного віку.

Також, як додав Гройсман, будуть і інші ініціативи. Заступник міністра соціальної політики Олександра Чуркіна повідомила, що baby-box (пакунок для малюка) буде видаватися додатково до інших, уже наявних виплат, при народженні дитини. Цей пакунок будуть видавати у пологових будинках, тому матері повинні будуть стати на облік.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «4 роки мордували», - волонтер про закриття справ проти бійців 51-ї бригади
Наступна новина Дивіться сьогодні програму «Відкрита влада. Область»
Останні новини
Схожі новини