5 цікавих страв на «Бандерштаті»

5 цікавих страв на «Бандерштаті»

Фестивалі – це не тільки багато хорошої музики і веселих танців, а й традиційно – смачна їжа.

На «Бандерштаті», який триватиме 2-4 серпня, також працює фудзона. Найпоширеніші страви, якими планують годувати «бандерштатівців»: шашлик зі свинини (60 грн/100 г) та курятини (55 грн/100 г), ковбаски (40-60 грн), овочі-гриль (30 грн/100 г), шаурма (60 грн), плов (60 грн), бограч (60 грн).

Та крім традиційних фестивальних страв є на фудкорті й нетипові для гастрономічного Луцька пропозиції. Наприклад:

1. Хачапурі на шампурі

Хачапурі з сиром сулугуні та шматком шашлику всередині, приготовлене на шампурі, пропонують кухарі «Гаумарджос». Ціна – 80 гривень.

Крім того, тут є гострі грузинські закуски: рулетики із баклажана з горіхами та кінзою і далма – мариновані листки винограду, начинені м’ясом. Коштують закуски 60 гривень за 100 грамів.

Усі страви, переконують в «Гаумарджосі», приготовлені за стародавніми грузинськими рецептами.

2. Вареники на пару

Це – не наші традиційні вареники, до яких звикли волиняни. Вареники від київського «Гастро-смаку» – більші розміром і приготовлені у спеціальному чані на пару. Начинка – капуста. Один вареник коштує 25 гривень.

Також київські кухарі привезли на «Бандерштат» тандир – спеціальну піч, в якій будуть коптити ребра, крила та ковбаски. Ціна ребер – 60 грн/100 г, ковбасок – 50 грн/100 г.

3. Корндоги

Це – сосиски в кукурудзяному тісті, приготовлені на відкритому вогні. Їх пропонують разом із смаженою картоплею. Ціна порції – 65 гривень.

Корндоги можна замінити на домашню ковбасу, печену на вогні, або ж кібаби – м’ясо на шпажках. Ціна за порцію буде такою ж.

Такі страви пропонує компанія «Ідна» з Рівненщини (ТМ «Острожецькі ковбаси»). Це – єдина компанія в Україні, яка виготовляє консерви з ковбасами. Асортимент цієї продукції привезли і на «Бандерштат», тож любителі відпочинку на природі можуть затаритись тут і ковбасними консервами. Їхня ціна – від 55 до 85 гривень.

4. Кольорові чіпси

Яскравий варіант популярного снеку привезла до Луцька київська компанія «Мастер-чіпс».

Кукурудзяні чіпси не тільки мають різні кольори, а й – смаки: сир, гриби, телятина, краб, сметана-зелень, паприка, васабі, аджика. Ціна – 40 грн/100 г.

5. Кава з льодяної води

Кава, яку привезли до Луцька «Turman Coffee House», не тільки п’ється, а й готується холодною. Завдяки спеціальній технології напій роблять із талої води.

Пляшечки з концентрованим «Cold Brew», пропонують за 40 гривень. Така кава – миттєвий заряд енергії. Її радять розбавляти льодом чи молоком.

Також тут пропонують унікальний напій – «Гранатовий флет». Це – подвійна кава із гранатовим соком. Рецепт вигадали спеціально для презентації нової моделі автомобіля «Лексус». Напій є м’яким, але сильно збадьорює.

Фото Ірини КАБАНОВОЇ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це не колишня біржа, а вже сучасна структура», – безробітна про Волинський ОЦЗ
Наступна новина Купуєте бруківку? Дізнайтеся, яка у неї марка - у ній «зашифровано» все!
Останні новини
Схожі новини