9 трав, які можуть покращити травлення

9 трав, які можуть покращити травлення

Деякі трави мають спазмолітичний ефект, вони усувають біль у шлунку, зменшують газоутворення, нудоту та розлади травлення. Пряні трави також захищають слизову оболонку та стимулюють вироблення жовчі.

Розмарин працює як спазмолітичний засіб, його часто використовують при виникненні проблем зі шлунком та кишечником. Він також ефективно бореться проти бактерії гелікобактер пілорі, яка викликає виразку шлунку і гастрит

При здутті живота та болях добре допомагає меліса або ж лимонна м’ята. Ця рослина знімає спазми кишківника.

Звичайна м’ята допомагає травленню, вона також має антибактеріальні властивості. Проти не варто давати м’яту при гастроезофагеальному рефлюксі – хронічне захворювання з симптомами запалення відділів стравоходу.

Базилік володіє противиразковими і спазмолітичними властивостями. Така рослина корисна при болю у шлунку, спазмах, підвищеному газоутворенню, здуттю. Базилік здатний захищати слизову шлунку від подразнення.

Петрушка запобігає потраплянню бактерії гелікобактер пілорі в шлунково-кишковий тракт. Вона також може вилікувати розлад шлунку, викликаний отруєнням.

При харчових отруєннях, а також при зараженні кишковими паразитами корисний орегано. Він допомагає при метеоризмі, усуває розлад шлунку.

При лікуванні захворювання органів травлення можна використовувати майоран. Він також покращує травлення.

Заспокоїти шлунок при розладах травлення може шавлія. Вона полегшує відходження газів, знімає спазми кишечника, розлад та біль у шлунку.

Чебрець відомий протизапальними та антисептичними відомостями.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як шахраї-псевдоатовці дурять людей через Facebook, - розповідь волонтерки з Луцька
Наступна новина ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині
Останні новини
Схожі новини