Адміністрація автовокзалу у Луцьку пояснила, чому припиняє роботу. ФОТО

Адміністрація автовокзалу у Луцьку пояснила, чому припиняє роботу. ФОТО

Автостанція № 1 міста Луцька з 7 серпня припиняє роботу через рейдерське захоплення землі підприємцем Юрієм Геруном.

Про це заявила виконувач обов'язків голови правління ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станції» Наталія Гітун. Відповідне оголошення також з’явилося на території автостанції №1.

Зокрема, жінка розповіла, що сьогодні, 6 серпня, вранці на територію автостанції з порушенням правил заїхав кран, який почав пересувати кіоски. Коли дирекція намагалась завадити самочинству – у них виник конфлікт з власником МАФу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцькраді «відхрестилися» від скандалу на автостанції №1

За словами Наталії Гітун, ці МАФи, згідно з рішенням виконкому, вже давно мали бути знесені, однак підприємець Юрій Герун продовжує провадити підприємницьку діяльність. На  її переконання, бізнесмен планує самовільно облаштувати тут постійний магазин для розливу пива і продажу хот-догів.

«Він хоче вирити котлован для заливання фундаменту і проведення будівництва. І це без будь-яких дозвільних документів. Чоловік показує нам старі документи на цей клаптик землі, суд по яких ми виграли в апеляції. Попри це, він взявся наводити тут порядки. Тому ми заявили про закриття автовокзалу через рейдерське захопленн - самовільне захоплення земельної ділянки. Це вимушена міра. Ми дали добу владі і правоохоронним структурам втрутитись в ситуацію і визначити, що більш важливо – безпека пасажирів і нормальне функціонування автовокзалу, чи чергова «пивнушка», де наливають пиво і торгують хот-догами», - розповідає вона.

За її словами, територія автовокзалу надана їм в оренду вже давно, і нині є всі рішення про знесення цих МАФів, які стоять на каналізаційних системах і з порушенням норм підключеня до електропостачання. Так, Наталія Гітун розповідає, що Юрій Герун не сплачує за земельну ділянку жодної гривні і не має ніяких підстав для ведення тут підприємницької діяльності.

«Несплачуючи жодної гривні за земельну ділянку, людина просто захоплює територію автовокзалу і керує. Тут розташована 12 платформа. І вона практично паралізована.  Підприємець почав її розбирати. За нашими попередніми підрахунками, тут збитків на 137 тисяч гривень. Це істотна шкода підприємству. Крім того, він створює небезпеку для нас і пасажирів. Бо вони протиправно протягнули до свого магазинчика над проїжджою частиною кабель. Це він зробив самовільно. І якщо, не доведи Боже, цей кабель впаде на автобус – хтось постраждає і може померти. Це потрібно вирішувати негайно. Адже якщо ми зараз нічого не зробимо, і той кабель впаде, то вина буде лягати на наше підприємство за смерть тих пасажирів», - розповідає юрист ПАТ «ВоПАС» Олена Черьомуха.

Нині на місці інциденту працює слідчо-оперативна група.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині укладено перший договір міжмуніципального співробітництва поміж ОТГ
Наступна новина Красуні «Бандерштату-2018». ФОТО
Останні новини
Схожі новини