Amazon купує стартап з офісом в Україні за мільярд доларів

Amazon купує стартап з офісом в Україні за мільярд доларів

Компанія Amazon уклала угоду про купівлю стартапу Ring - розробника розумних дверних дзвінків, який недавно залучив 160 млн доларів інвестицій при оцінці близькій до 1 млрд доларів.

Про це пише Ain.ua, передає ЕП.

Загальна сума залучених інвестицій перевищила 209 млн доларів, згідно Crunchbase. Точна сума операції не називається, проте за даними медіа, сума угоди становить понад 1 млрд доларів.

Про операцію вже повідомили ряд ЗМІ, в тому числі - GeekWire, Reuters та TechCrunchз посиланням на власні джерела.

Як припускає видання VentureBeat, угода може допомогти Amazon в боротьбі за ринок доставки "до порогу" і нішу розумних пристроїв, можливо - буде проводитися інтеграція з розумною колонкою Alexa.

Загальний обсяг залучених компанією інвестицій за даними Сrunchbase - $209. Компанія дебютувала в 2013 році на Shark Tank, тоді її продукт називався DoorBot. Команда шукала 700 тисяч доларів за 10%, але не знайшла інвестора, повідомляє TechCrunch.

У 2016 році продажі компанії Ring становили близько 155 млн доларів. Проте, стартап все ще не вийшов на прибутковість.

Один з найвідоміших продуктів компанії - розумний дверний дзвінок, який має Wi-Fi-підключення і камеру, так що користувач, навіть перебуваючи не вдома, може відстежувати відвідувачів біля дверей і спілкуватися з ними.

У київському офісі на сьогоднішній день працює близько 450 осіб. Спочатку в українському офісі займалися розробкою програмного забезпечення в області машинного навчання, комп'ютерного зору, інтелектуального аналізу даних і інших сфер штучного інтелекту для використання в продуктах Ring.

Тепер в київському офісі також є відділ з розробки пристроїв і служба підтримки.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зросла кількість платників акцизного податку з реалізації пального
Наступна новина Не було де жити, тож замерзли у підвалах: у Луцьку двох чоловіків знайшли мертвими. ФОТО 18+
Останні новини
Схожі новини