Митрополит Михаїл вважає, що депутати, які не голосують за перейменування Володимира – друзі Путіна

Митрополит Михаїл вважає, що депутати, які не голосують за перейменування Володимира – друзі Путіна

Митрополит Луцький і Волинський ПЦУ Михаїл підтримав повернення Володимиру історичної назви без приставки «Волинський».

З промовою він виступив під час храмового свята Віри, Надії і Любові та матері їх Софії у Володимирі 30-го вересня, – пише БУГ.

За його словами, він вірить, що громада Володимира буде багато років зміцнюватися і рости, але з назвою міста “Володимир”. Місто повинне носити ім’я рівноапостольного князя Володимира, який був хрестителем народу і заснував місто.

Відтак, напередодні сесії міської ради, на якій депутати розглядатимуть проєкт рішення про переменування, він запропонував присутнім перед храмом людям, а їх було чимало, показати, чи підтримують вони перейменування. Присутні стали піднімати руки та аплодувати.

“Рахуйте, що завтра сесія, а сьогодні передсесійне рішення”, – сказав Михаїл.

Як зазначив митрополит, що в депутатах, які не підтримують перейменування після всіх вислуханих пояснень в користь такого рішення, він бачить друзів Путіна. Сказав, що мирних громадян також стараються дезінформувати, але авторитетні люди, серед яких історики, говорять, що місто повинне носити назву Володимир.

“Ми розуміємо, що дехто заблукав, не мав достатньо інформації, але сьогодні заяви авторитетних людей говрять, що місто Володимир має право так називатися, як його його називали, забудовували, закладали камінь цього міста і наш великий рівноапостольний князь Володимир називається Володимир, а не рівноапостольний князь Володимир-Волинський. Такої назви немає, тому давайте називати речі своїми іменами”, – резюмував Михаїл.

Сесія міської ради, на якій депутати розглядатимуть проєкт рішення про переменування, відбудеться 1 жовтня.

Читати також: У Володимирі проголосували за перейменування міста


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі обвалився будинок, якому приблизно 100 років
Наступна новина Хто на Волині отримує найвищу зарплату
Останні новини
Схожі новини