«Легенда Володимира»: на Волині відкрили парк з вічнозеленими скульптурами

«Легенда Володимира»: на Волині відкрили парк з вічнозеленими скульптурами

У Володимирі-Волинському реалізували громадський проєкт "Парк інтелектуального відпочинку "Легенда Володимира", у рамках якого в місті встановили дев'ять вічнозелених скульптур. Підстрижені рослини у вигляді різних постатей розмістили поблизу місцевого історичного музею,

Про це повідомив Суспільному телефоном автор ідеї Олександр Стемковський.

З його слів, для встановлення скульптур висотою до двох метрів кожна розробили спеціальні 3D-макети з використанням тривимірної комп’ютерної графіки.

"Це поки що єдиний в Україні парк топіарів. Є по декілька фігур в парках у Львові, Києві, але такий парк – тільки в нас. Називаємо "Парк інтелектуального відпочинку", оскільки людина, крім того, що може погуляти та сфотографуватися, також фігури певним чином змушують пороздумувати над історіями та легендами міста Володимира", – розповів автор ідеї.

Серед скульптур – фігури охоронця музею у латах, монаха капуцина з вороном, дівчини-княжної, закоханої пари з серцем, музикантів Володимирського колегіуму, колекціонера з дружиною на прогулянці, змієборця Юрія на коні та зі змієм, молодої княжни та вартового міста із сурмою.

"Кожна фігура розповідає історію чи легенду міста. Така в мене була ідея: зробити щось таке, чого в місті немає", – додав Олександр Стемковський.

Фігури встановили в рамках бюджету участі Володимир-Волинської міської ради. Вартість проєкту становила пів мільйона гривень.

Читати також: Поблизу Луцька з'явилася криївка-музей


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу в Україні виявили 9 058 хворих на ковід
Наступна новина У аварії біля Луцька загинув 34-річний чоловік
Останні новини
Схожі новини