«Аверс» відкриє своє радіо на Волині

«Аверс» відкриє своє радіо на Волині
Фото ілюстративне

Телерадіокомпанія «Аверс» виграла FM-частоти на Волині: отримала право мовити у Луцьку на частоті 100,9 МГц, у селищі Цумань (98,4 МГц) і в Шацьку (91,4 МГц).

Про це повідомляє Нацрада з питань телебачення і радіомовлення України, яка 14 листопада підбила підсумки конкурсу на місцеве мовлення, що проводився в рамках проекту «Мовлення громад». 

Претендентом на частоту у Луцьку була також компанія «Слово Волині» (12 канал). 

Яке радіо буде в «Аверса»

«Згідно із законом ми маємо рік на організацію і початок роботи. Але будемо стартувати набагато швидше. Сподіваюся, приблизно чрез 2 місяці», – прокоментувала директорка ДП ТРК «Аверс» Наталія Московка.

Вона пояснила, що радіостанція матиме «розважально-інформаційний характер».

«Ураїнська музика, новини, інтерактиви. Новини – у більшості місцеві. Розраховуємо, що слухачі будуть прихильні до нас і братимуть участь у наших інтерактивах. Хочемо, щоб в ефірі було багато наших слухачів», – висловилася Наталія Московка.

Вона розповіла , що плануються також спільні телевізійно-радійні ефіри.

Кому ще дали ефір на Волині

Окрім цього, на Волині частоти виграли й інші радіостанції.

У місті Горохові на частоті 93,7 МГц запрацює радіо «Золочів FM», а у селищі Олика на частоті 98,8 МГц – «Львівська хвиля радіо нашого міста».

Конкурс на місцеве мовлення проводився в рамках проекту «Мовлення громад». Загалом по Україні визначили переможців на 37 частотах у 16 областях. Потужність, з якою мовитимуть радіостанції на FM-частотах, − від 0,01 до 1 кВт.

Основними вимогами до програмної концепції передбачено, що в загальному обсязі мовлення не менше як 15 відсотків мають становити інформаційні передачі місцевої тематики, увесь контент має транслюватися лише українською. Також дозволяється ретрансляція програм Суспільного мовлення та програм Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України («Армія FM – військове радіо»).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрали голову Волинського апеляційного суду
Наступна новина На Волині відкрили п’ятий Центр обслуговування клієнтів «Волиньгазу»
Останні новини
Схожі новини