Австрійська міністерка пішла у відставку через ймовірний плагіат

Австрійська міністерка пішла у відставку через ймовірний плагіат
Крістіне Ашбахер, фото APA/BUNDESKANZLERAMT/CHRISTOPHER DUNKER

Міністерка праці, сім'ї та молоді Австрії Крістіне Ашбахер подала у відставку після звинувачень у плагіаті під час написання дисертації.
Повідомляє  Укрінформ з посиланням на Австрійське агентство друку.

"Моя сім'я і я бачимо, що ЗМІ та політичні опоненти не дають мені провести справедливий процес перевірки та поспішно мене засуджують немислимим чином... З цієї причини я йду у відставку з моєї посади", - заявила чиновниця.

Звинуватив главу міністерства незалежний експерт, він стверджує, що майже п’ята частина дисертаційної роботи, написаної у травні 2020 року, Ашбахер скопійована без відповідних посилань.

Крім того, фахівець наголосив, що і дипломна робота міністерки, датована 2006 роком, теж містить плагіат та некоректні цитати.

Усерпні на сайті "Помилки та фальсифікації у наукових дослідженнях" з'явилося повідомлення про академічний плагіат у наукових статтях нинішнього очільника Міносвіти України Сергія Шкарлета. 11 вересня Комітет із питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти підтвердив виявлені порушення академічної доброчесності у науковому доробку Шкарлета.

Через тиждень після оголошення результатів дослідження міністр повідомив, що питання із плагіатом у його роботах «закрито».

Читайте також:
Шкарлета затвердили міністром освіти і науки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5011 нових заражень, одужань - трохи більше
Наступна новина Прикордонники відмовились від хабара і запобігли «живій контрабанді»
Останні новини
Схожі новини