Автобуси, які передала Польща, використовуватимуть для потреб Луцької громади та переселенців

Автобуси, які передала Польща, використовуватимуть для потреб Луцької громади та переселенців

З польського міста Торунь до Луцька передали п'ять автобусів. Їх будуть використовувати для соціальних потреб Луцької громади та переселенців.

Про це розповіла Суспільному керівниця управління міжнародного співробітництва та проєктної діяльності міськради Анна Вінцюк.

З її слів, представники Торуня самі запропонували передати Луцьку автобуси із запчастинами як гуманітарну допомогу. Це вже сьомий гуманітарний вантаж від міста-побратима Луцька.

Нині автобуси стоять на підприємстві електротранспорту. «Наразі триває технічний огляд, потім відбудеться реєстрація і тоді вже конкретно будуть визначені напрямки, за якими їх будуть використовувати», – розповідає Анна Вінцюк.

Головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич говорить, що автобуси використовували в Польщі 20 років, проте вони технічно справні та ще відпрацюють для Луцька певний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесмени стали волонтерами. Історія об’єднання «Укриття – Нововолинськ»

«Три автобуси – на механічній коробці передач, два – на автоматичній. Місткість кожного – 40 пасажирів. Працюють на дизельному пальному», – розповідає Володимир Бабич.

Один із переданих автобусів був наповнений гуманітарною допомогою. Її передадуть переселенцям, які проживають у громаді, та військовим, каже Анна Вінцюк.

Читайте також: У Бородянку відправили допомогу з Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від поранень, отриманих у бою, загинув волинянин Ігор Гаврилюк
Наступна новина Завтра у Луцьку прощатимуться з Героєм Юрієм Сапожником
Останні новини
Схожі новини