В яких луцьких таксі є дитячі автокрісла

В яких луцьких таксі є дитячі автокрісла
Фото ілюстративне

З 20 листопада в Україні починають штрафувати водіїв, які перевозять неналежно пристебнутих дітей. У правилах дорожнього руху йдеться про те, що спецзасоби (зокрема автокрісла та бустери) потрібні дітям до 12 років або тим, що не досягли 145 сантиметрів зросту. Штраф для водія за перше порушення – 510 гривень, за повторне – 850.

У Міністерстві охорони здоров’я також повідомляють, що використання автокрісел на 60% зменшує ризик дитячої смерті у ДТП.

Що кажуть у луцьких службах таксі

«Оптимальне таксі 579»: «Не у всіх машинах, але приблизно 15% вже мають. Перевезення дітей у нас – це окрема послуга, за яку потрібно доплатити 30 гривень. Диспетчери у всіх пасажирів запитують, чи є з ними діти і якого віку. Так само і в мобільному додатку потрібно це вказувати. Поки нікому не відмовляли, але є ймовірність того, що доведеться довше зачекати. Є машини з кількома автокріслами. Можна їхати зі своїм автокріслом – тоді доплачувати і чекати довше непотрібно», - розповіла очільниця луцької філії Інна Левчинська.

«Люкс-таксі»: «Від сьогодні у нас працює правило про те, що у кожній машині повинне бути автокрісло», - повідомила диспетчерка. У пасажирів запитують, чи їхатимуть вони з дітьми. Які саме крісла у них є, у службі розповісти не змогли.

«Морячок-таксі»: «Наразі у нас немає автокрісел, але ми над цим працюємо – скоро будуть. Якщо у батьків є своє крісло, звісно, можна з ним їхати», - відповів диспетчер. Коли крісла з’являться, у службі не знають.

«Євротаксі»: «Ми викидуємо замовлення від пасажирів з дітьми в «гарячі». В кого з водіїв є крісло – той бере і їде. Націнок за це не робимо. Але я не знаю і знати не хочу, в скількох машинах є крісла. В нас і раніше замовляли машини з кріслами, бувало, що відмовляли, бо на той момент не було такої машини», - розповів директор служби Сергій Мельник.

«Козачок (218)»: «Поки немає, але ми над цим працюємо – надсилаємо повідомлення водіям», - відповіла диспетчерка.

«Чумак»: «У нас немає жодного – хай клієнти сідають зі своїми автокріслами. У нас немає такої можливості – де його те крісло класти? Таксі перевозить пасажирів. Ну хай одна дитина за день, а інших пасажирів як возити? Це незручності. Поприймають такі закони… Якщо буде клієнт зі своїм автокріслом, звичайно, перевезуть, а поки, напевно, будуть відмовляти», - розповіла директорка служби Ольга Урбанович.

Спочатку – розмова, потім – штраф

Речниця управління патрульної поліції у Волинській області Ольга Бузулук зазначила, що закон працює з 20 листопада, але в перші кілька днів обмежаться роз’ясненнями, а вже потім будуть штрафувати.

«Керівництво поліції посилається на європейський досвід, де служби таксі повинні забезпечити пасажирів автокріслами. Подивимось, як спрацює наш бізнес. Особисто до мене служби таксі уже звертались за консультацією», - пояснила вона.

Зі слів Ольги Бузулук, чи належно дитина пристебнута, перевірятимуть патрульні. Гарантовано каратимуть тих, хто возить дітей на руках, зокрема на передньому сидінні.

За 9 місяців цього року на Волині трапилось 146 аварій з дітьми, 139 – травмувалось, семеро – загинуло. Кількість потерпілих дітей, порівняно з минулим роком, виросла майже на 30%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Заборонять музику та обмежать рух транспорту. У Луцьку вшанують пам’ять жертв голодоморів
Наступна новина «З України до Голлівуду». У Луцьку покажуть, як українці творять американське кіно
Останні новини
Схожі новини