«Батюшка, ви з нами? Ні – у храм не впустимо». Що відбулося у Красноволі

«Батюшка, ви з нами? Ні – у храм не впустимо». Що відбулося у Красноволі
Свято-Михайлівський храм села Красноволя Маневицького району (фото з Фейсбуку Андрія Геналюка)

Ніхто у Красноволі храму не захоплював, і на богослужіння у церкву впустили усіх без винятку прихожан, - стверджує сільський голова села Федір Світач.

Нагадаємо, речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський заявив, що у Красноволі 13 січня відбулося захоплення храму, а у церкву не впустили близько 30 прихильників УПЦ.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СУПЕРЕЧКУ НАВКОЛО ХРАМУ У КРАСНОВОЛІ

У коментарі «Першому» Федір Світач розповів:

«Зібралася громада вранці біля храму. Прийшов настоятель Андрій Геналюк. Його запитали: в якій він церві? Він сказав: Українській православній церкві. Я уточняю: Московського патріархату? Він каже: так, Московського патріархату.

Люди запитали: будете, батюшка, переходити разом з громадою, чи не будете? Він сказав: не буду переходити. Люди стали перед входом і сказали: якщо ви не переходите, ми  до церкви вас не пустимо.

Потім приїхав владика Нафанаїл, і з ним ще кілька священиків Московського патріархату. Сказали, що їх запросив настоятель храму. Їх до церкви теж  не впустили.

При цьому не було ніяких силових протистоянь, і навіть натяку на них. У нас є відео, є підтвердження того, що все було мирно. Протягом півгодини десь відбувалася суперечка – а потім священики Московського патріархату пішли геть.

Тільки Андрій Геналюк попросив дозволу зайти у храм і забрати чашу – мовляв, це власність не громади а іншого священика, у якого він її взяв для тимчасового використання.

А щодо того, що «не впускали людей», то поясню: з самого ранку, доки люди не поговорили зі священиком, у церкву взагалі нікого не впускали. Люди стояли перед входом.

А як вже все закінчилося, і священик Андрій Закидальський (благочинний УПЦ КП Маневицького району – ред.) став звершувати богослужіння, то двері були для всіх відкриті, як і в кожному храмі.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині священик УПЦ МП переходить у нову церкву разом з громадою
Наступна новина Спільна коляда у центрі Луцька. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини