«Ми задихаємось» – речник УПЦ МП про скандал у Красноволі

«Ми задихаємось» – речник УПЦ МП про скандал у Красноволі
Речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський

Події у селі Красноволя Маневицького району речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський назвав «захопленням храму» і «зривом богослужіння».

Нагадаємо, за інформацією голови Маневицької РДА Андрія Линдюка, у неділю 13 січня громада Красноволі «провела процедуру переходу в Православну Церкву України і не впустила у храм  єпископа Волинського УПЦ (РПЦ) Нафанаїла з іншими священниками», який, зі слів Линдюка, «приїхав показати, щоніякого переходу нема».

«Сьогодні прихильники ПЦУ села Красноволя Маневицького району захопили місцевий Свято-Михайлівський храм та не впустили всередину ні настоятеля, ні керуючого єпархією. Настоятель громади протоієрей Андрій Геналюк та віруючі УПЦ були недопущенні до храму» - повідомив він.

Точинський стверджує, що у храм не впустили близько 30-ти людей. «Попередньо було зібрано підписи про приналежність. ЗА те, щоб лишиться в УПЦ виступило близько 50-ти чоловік» – уточнив він.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СУПЕРЕЧКУ ЗА ХРАМ У КРАСНОВОЛІ

«Зірвавши богослужіння, активісти привезли до села священика Київського патріархату, об'явивши його своїм новим настоятелем» - додав Олег Точинський.

Пізніше Точинський уточнив: «Прихильники ПЦУ так і не звершили Богослужіння у храмі. Священик Київського патріархату, на якого було вказано, як на нового настоятеля, виявився місцевим деканом».

«Ось таке «об’єднання» церков... Окрема «подяка» КОНСТАНТИНОПОЛЬСЬКИЙ церкві-«матері». Від ваших «материнських» обіймів ми тут задихаємось» - написав речник у Фейсбуці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бюджетні війни, церква і Порошенко. ЩОЗАТИЖДЕНЬ
Наступна новина Богохульники з ножами: з церкви викрали старовинні ікони, вирізавши їх з рам  
Останні новини
Схожі новини