У Красноволі священик УПЦ МП проводить служби в хаті. ФОТО

У Красноволі священик УПЦ МП проводить служби в хаті. ФОТО

Колишній настоятель храму в селі Красноволя, що на Маневиччині, проводить служби у хаті після того, як більшість селян вирішила перейти у ПЦУ. 

Про це на своїй сторінці написав речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський

«Це село одним з перших було втягнуто у церковні баталії 2019 року. Сьогодні місцеві віруючі УПЦ разом зі своїм священиком моляться у пристосованому будинку. Надійні одне для одного і незламні перед обличчям випробувань. Пастир і паства. Слава Богу за все», – написав Точинський. 

Нагадаємо, у Красноволі прихожани храму проголосували за вихід з УПЦ МП та приєднання до Православної церкви України. Настоятелю храму запропонували перейти разом з громадою, проте той відмовився. Тепер священик проводить богослужіння у будинку. 

Зазначимо, що в селі Нічогівка, яке підпорядковується Красноволівській сільській раді, схожа ситуація: там священик та прихильники УПЦ МП після переходу храму в ПЦУ моляться у старій хатині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянину «світить» до 4 років за те, що п'яним сунув гроші патрульним
Наступна новина На Волині матір з 5 дітьми залишилися без даху над головою
Останні новини
Схожі новини