«Підемо в суд» – священик УПЦ МП на Волині назвав «нелегітимним» рішення громади перейти в ПЦУ

«Підемо в суд» – священик УПЦ МП на Волині  назвав «нелегітимним» рішення громади перейти в ПЦУ
Свято-Михайлівський храм села Красноволя Маневицького району (фото з Фейсбуку Андрія Геналюка)

Настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ МП села Красноволя Маневицького району, протоієрей Андрій Геналюк заявив, що збори, на яких громада вирішила перейти до новоствореної Православної церкви в Україні, відбулися нелегітимно, і їх будуть оспорювати у суді.

Про це священик заявив у коментарі «Першому».

Нагадаємо, у неділю, 30 грудня у селі відбулися збори громади, на яких вирішили, що парафія храму села Красноволя переходить у Православну церкву в Україні. Перед тим у селі збирали підписи за це рішення: за словами сільського голови під ним підписалося близько 85 % мешканців села.

«У храмі були проведені нелегітимні збори, тому що згідно зі статутом нашої церкви парафіяльні збори скликає настоятель. Оскільки я не вбачав необхідності  проводити сьогодні збори – я їх не скликав. Збори були проведені самочинно, не дотримано ні протокольної частини, ні регламенту. Секретаря не було обрано. Тому ці збори не мають ніякої юридичної сили. Така моя думка» – заявив настоятель красноволівського храму..

Коментуючи те, що більшість мешканців сіл Погулянка і Красноволя поставили підпис за перехід в ПЦУ, священик сказав:

«Село Погулянка має свою Свято-Володимирську громаду. Воно не в праві було голосувати за долю Свято-Михайлівської громади. Це питання теж буде оспорено» – заявив Андрій Геналюк.

«А у Красноволі ті, що збирали підписи, питали людей: «За яку ви церкву – російську чи українську?». Це вже неправильне було питання, бо ми на сьогоднішній день не називаємося юридично російською церквою. Ми – Українська православна церква. А ставили питання таким чином, аби викликати більшу агресію і отримати бажаний результат. Саме тому, на мою думку, люди і підписалися» - вважає протоієрей.

До того ж, стверджує священик, «на окремих людей був тиск». «Тиснули ті, хто збирали підписи» - заявив настоятель.

«Будемо в юридичному полі оспорювати незаконні рішення, бо збори були нелегітимними. Також будемо подавати в суд» - запевнив священик.

Настоятель Свято-Михайлівського храму УПЦ МП села Красноволя Маневицького району, протоієрей Андрій Геналюк

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як виглядав новорічний Луцьк у радянську добу. ФОТО
Наступна новина Луцький зоопарк зробив календар і продає його за 100 гривень. ФОТО
Останні новини
Схожі новини