Без репетиторів здати неможливо, – в Україні просять спростити програму ЗНО

Без репетиторів здати неможливо, – в Україні просять спростити програму ЗНО
Фото ілюстративне (джерело: УНІАН)

Українці закликають спростити програму ЗНО на 2019 та наступні роки.

Відповідна петиція  зареєстрована на сайті Президента Петра Порошенка 19 лютого, – передає УНН.

«Прошу розглянути петицію про спрощення програми ЗНО 2019 і подальших років. Станом на 15 лютого 2019 року кількість майбутніх абітурієнтів зменшилася на 30 відсотків відносно 2017 року», - зазначив автор петиції Клим Липовський.

На думку автора петиції, це означає, що на кожне місце у вищому навчальному закладі кількість абітурієнтів, що претендують на дане місце, буде менша. Конкурс нижчий - менша потреба в балах ЗНО.

«Програма ЗНО передбачає знання теорії з 9 по 11 клас, що є неможливим. Наприклад, програма ЗНО з математики передбачає знання 200 формул і вміння ними користуватися. ЗНО неможливо здати без репетиторів і додаткової літератури, що б'є по гаманцю людей, дохід яких нижче середнього», - зазначає автор петиції.

Автор зазначає, що спрощення програми позитивно вплине на абітурієнтів та не погіршить роботу вищих навчальних закладів. Також це знизить рівень стресу під час підготовки до іспитів.

Петицію було оприлюднено 19 лютого 2019 року. Станом на 23 лютого вона зібрала 90 підписів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На грандіозний турнір у Луцьк з'їдуться спортсмени з 8 країн. ФОТО
Наступна новина У Луцьку почали чистити кладовища. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини