Без сосисок, але з перепелиними яйцями: чим годують в приватному луцькому садку

Без сосисок, але з перепелиними яйцями: чим годують в приватному луцькому садку

Про меню першого приватного ліцензованого луцького дитсадка «Happy kids club» розповіла його власниця Валентина Галущак в інтерв’ю виданню «Перший».

«Меню нам допомагала складати лікар, засновниця Health Club, Людмила Пилипюк. Вивчали меню в комунальних садках, вимоги, дотримувалися збалансування білків, жирів і вуглеводів», - каже Валентина Галущак.

У закладі є своя кухня, готує там професійний кухар, якість продукції та їжі контролює медична сестра. Тут враховують, чи мають діти обмеження у споживанні лактози: якщо мають, готують з безлактозної продукції. Тобто підлаштовуються під медичні покази дитини. Також тут немає сніданку на 9-ту годину ранку, день розпочинається 2-м сніданком.

«У нас діти приходять до 9-ї, і вони мають поснідати вдома. Те, що дитина поїсть вдома – це гарантія того, що вона вже поїла, раптом в садочку їй сніданок не такий, як вона любить. Плюс – це традиція, їсти разом з батьками. Таким чином ми і батьків виховуємо. З ними, до речі, тісно співпрацюємо. Якщо є якісь питання, намагаємося дійти компромісу. Добре, що є психолог, вона дуже допомагає всім», - зазначає власниця «Happy kids club».

Також в установі відмовилися від деяких продуктів.

«Щодо страв, то ми не даємо сосисок. Ми використовуємо оливкову олію. Ми не готуємо зі свинини. У нас або курятина, або індиче м'ясо, або яловичина», - наголошує власниця.

Читайте також: «Тепер я думаю про відкриття приватної школи», - Валентина Галущак. ІНТЕРВ'Ю

Типове меню на один день, наприклад, виглядає так:

  • 2 сніданок (фруктове смузі, печиво);
  • обід (суп-пюре гарбузовий з грінками, твердий сир, макарони, відбивні курячі, салат з пекінської капусти з перепелиними яйцями, компот);
  • полуденок (пиріг банановий, какао з молоком);
  • вечеря (каша молочна, гречана).

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Говоритиму з керівниками поліції», - голова Волинської ОДА прокоментував стрілянину у Луцьку
Наступна новина ЗНО 2019: що чекає на волинських вступників
Останні новини
Схожі новини