Більше тестів – більше хворих. Чи повториться на Волині коронавірусний рекорд

Більше тестів – більше хворих. Чи повториться на Волині коронавірусний рекорд

За останню добу на Волині коронавірусну хворобу знайшли у 101 людини. Така кількість нових хворих пов’язана з рекордною кількістю тестів. Частину з них провели у Тернополі, але чиновники не планують робити це постійно.

Про це під час брифінгу у середу, 10 червня, повідомила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

За минулу добу волинянам зробили 676 тестів на коронавірус. Хоча в останні кілька тижнів їхня кількість коливалась від 140 до 188.

«На жаль, наш лабораторний центр не може день в день справлятись з тією кількістю матеріалів, яка потрапляє на дослідження. Ресурс обмежений і утворилась черга, тому ми звернулись за допомогою до сусідньої області», - пояснила Тетяна Щербак.

Більше тестів потрібно було зробити, зокрема через ситуацію на Володимир-Волинській птахофабриці, де захворіло 34 працівники. Чи будуть і надалі робити так багато тестувань, у Волинській ОДА поки не знають.

«Впевнена, якщо буде потреба, ми зможемо знову звернутись до сусідів і вони нам в цьому не відмовлять. Наразі такої потреби немає», - сказала заступниця голови ОДА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В кінці тижня можемо посилити карантин у всій області, - Волинська ОДА
Наступна новина Звільнять керівників шести медзакладів Волині
Останні новини
Схожі новини