«Більшовики «визволили» Луцьк у 44-му так само, як фашисти у 41-му», - депутат міськради Федік

«Більшовики «визволили» Луцьк у 44-му так само, як фашисти у 41-му», - депутат міськради Федік
Історична реконструкція визволення Києва, 2011 рік (фото istpravda.com.ua)

Голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік розкритикував ідею відтворити бій радянських солдат з фашистами на честь річниці визволення Луцька.

Про це Федік написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, історичні реконструктори мають намір провести у Луцьку відтворення подій визволення міста від фашистів, приурочивши це до 75-ї річниці цієї події, яку відзначатимуть 2 лютого.

«Яке визволення! 2 лютого 1944 року в історії Луцька відбулася зміна одного окупанта на іншого! Не більше і не менше. Вступ совєтських військ на Волинь у 1944 році приніс українцям нове поневолення, репресії, окупацію, колективізацію та депортацію. Якщо слідувати деформованій логіці організаторів історичної реконструкції, то з таким же успіхом можна відзначити річницю визволення Луцька від радянських окупантів 25 червня 1941 року військами вермахту», - зазначив Федік.

Він також заявив, що «савєцька пам'ять, савєцькі герої - це невід'ємна важлива складова «руского міра».

«Скільки часу має пройти, аби до свідомості дійшло, що і Третій Рейх і СРСР були для українців загарбниками?» – написав автор. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вантажівка злетіла з дороги. ФОТО
Наступна новина Зловили волинянина, який продавав жінок у сексуальне рабство
Останні новини
Схожі новини