Біля Луцька сміття перероблятимуть черв'яки

Біля Луцька сміття перероблятимуть черв'яки

Влада Княгининівської ОТГ, що у Луцькому районі, планує виділити земельну ділянку для відходів, які будуть перероблятися каліфорнійським хробаком.

Про це 22 травня під час наради у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради повідомила голова громади Олена Твердохліб, повідомляє Конкурент.

"Також на території є ділянка для будівництва сміттєпереробного заводу. Ми ведемо переговори з однієї фірмою. В області буде свій план розвитку полігону, але оскільки це питання нас торкається найбільше, то ми у цьому напрямку теж працюємо. Ми – за переробку сміття і не спалювання його", - зазначила голова ОТГ.

Довідково:

Eisenia fetida, також відомий під рядом тривіальних назв, таких як червоний каліфорнійський черв'як, тигровий черв'як або гноєвий черв'як — вид дощових черв'яків, пристосований до середовищ з великою кількістю органічного матеріалу, що розпадається.

Він дуже добре живе на рослинному матеріалі, що перегниває, компості та гною, де веде цілком підземний спосіб життя.

Ці черв'яки популярні в сільському господарстві та навіть продаються комерційно завдяки здатності швидко перетворювати органічний матеріал на компост, багатий на діатомові водорості (так званий вермікомпост). Також ці черв'яки використовуються як наживка для рибальства.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олександр Вовченко пояснив, чому авто «на бляхах» є проблемою
Наступна новина Кір не відступає: медики закликають посилити імунізацію
Останні новини
Схожі новини