Олександр Вовченко пояснив, чому авто «на бляхах» є проблемою

Олександр Вовченко пояснив, чому авто «на бляхах» є проблемою

За чотири місяці цього року на Волині зареєстровано 351 ДТП, з них 57 – з вини водіїв на автомобілях з іноземною реєстрацією.

Про це у своєму інтерв’ю «Першому» розповів Начальник Управління патрульної поліції Волині Олександр Вовченко.

«Є певне упереджене ставлення у людей до таких машин, але моя думка така: якщо авто купив, а їздити не купив, то немає різниці, на яких номерах машина», – каже головний патрульний Волині.

Він додає, що інша справа, які ті машини привозять до нас з-за кордону. Адже часом «Жигулі» виглядають краще, аніж польські чи литовські «Мерседеси» чи «Ауді».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Даішники брали хабарі і були поганими, патрульні – не беруть, але теж погані», - Олександр Вовченко

«Ще одне. Автомобілі з українськими номерами коштують дорожче, ніж на іноземних номерах. Тому, думаю, що і ставлення у власників привезених авто інше, вони не так цінуються, бо взяті дешево, що, мабуть, і дозволяє влаштовувати на дорогах гонки, трохи похуліганити, що й призводить до ДТП.

Але не можу сказати, що автомобілі на литовських номерах – ДТПешні, а на українських – ні. Часом українські таке «виконують» на дорозі…», – зазначив Олександр.

За його словами, у патрульних є проблема з автомобілями на іноземній реєстрації.

«Це факт. Бо якщо трапляється ДТП і водій втікає, то цю машину практично нереально знайти. Бо цих «Фольксвагенів», «Ауді» їздить тисяча. До всього ж іноземні номери важче запам’ятати. Ми то знаходимо такі машини, але дуже важко», – каже Вовченко.

Він додав, що не може сказати, що «за» них чи «проти». Звичайно, хотілося б за ті ж самі гроші придбати авто на 3-4 класи краще, ніж має зараз.

«Вважаю, що наші люди достойні їздити на нормальних автомобілях, але не на тих, які їм пропонують за кордоном. Європеєць купив якийсь кросовер чи позашляховик, десь стукнув його і вже продає. Кому? Українцям за копійки. Це моя думка як громадянина.

А як поліцейський, я однозначно виступаю за легалізацію автомобілів, щоб ми могли відслідковувати правопорушника і притягнути до відповідальності, а це можливе лише за умови існування повноцінної бази та чіткого обліку цих автомобілів», – підсумував чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нормальна людина не буде кидатися на людину в формі», - головний патрульний Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як Лінда з Волині шукає на Донеччині гранати. ФОТО
Наступна новина Біля Луцька сміття перероблятимуть черв'яки
Останні новини
Схожі новини