Біля Луцька у вольєрі застрелили сімох ланей. Подробиці інциденту

Біля Луцька у вольєрі застрелили сімох ланей. Подробиці інциденту

У вольєрі Звірівського мисливського господарства, що на території Воротнівського лісництва, невідомі застрелили сімох самок лані. Тварин залишили на місці вбивства.

Інцидент трапився у ніч на понеділок, 2 лютого, - повідомили лісники.

Головний лісничий ДП ЛМГ «Звірівське» Вадим Читкайло розповів, що вольєр площею понад дев’ять гектарів призначений для розведення тварин. Тут живуть лані та олені. Тварин купують в інших господарств, розводять, а молодняк випускають на волю. Вольєр загороджений, всередині є чотири годівнички.

«Умови наближені до природнього середовища тварин. Площа дозволяє не почуватися їм обмеженими в чомусь», - зазначив лісничий.

Мертвих самок лані знайшли близько 11 години у понеділок, 2 грудня, під час щоденного обходу.

«В суботу працівники завозили корм – все було нормально, вчора – так само», - каже лісничий Воротнівського лісництва Юрій Курчик.

Попри те, що територія охороняється, пострілів чутно не було. Лісники припускають, що браконьєри використовували шумопоглинаюче обладнання. Забрати тіла тварин вони не намагались. Двері були замкнені, тож найвірогідніше зловмисники перелізли через огорожу вольєру. На це зокрема вказує погнута сітка.

Хто це міг зробити, лісники не знають – раніше таких інцидентів не траплялось.

«Явно це зроблено не з ціллю отримати м’ясо. Швидше створити негативну ситуацію у лісовому господарстві», – зазначає Володимир Читкайло.

Оленів невідомі не зачепили.

Головний лісничий ДП ЛМГ «Звірівське» Вадим Читкайло

Речник волинського управління Нацполіції Віктор Гомоль розповів, що тіла тварин відправлять на експертизу. Дії зловмисників попередньо кваліфікують за частиною 1 статті 248 «Незаконне полювання». Винним загрожує штраф до 3400 гривень або до 200 годин громадських робіт, або обмеження волі до 3 років з конфіскацією зброї.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Отруєння в кафе. Перевірка не знайшла порушень у «George’s Club»
Наступна новина Міграційна служба у Луцьку змінила адресу
Останні новини
Схожі новини