Мільйон українців сидить без роботи. Під Кабміном протестують ресторатори

Мільйон українців сидить без роботи. Під Кабміном протестують ресторатори
Протест рестораторів у Києві

Під будівлею Кабміну в Києві ресторатори зібралися на протест. Вони вимагають дозволити роботу їхніх закладів раніше дати, яку запланував уряд, – 10 червня.

Приблизно 200 людей прийшли, аби висловити свої вимоги урядовцям. Про це повідомляє 24 канал.

Серед них – власники ресторанів, офіціанти, шеф-кухарі та прибиральники. Їхня основа вимога – відновити роботу ресторанів.

Раніше уряд дозволив ресторанам відкрити літні майданчики. Проте мітингувальники наголосили, що цього замало. Адже не всі заклади мають ці майданчики. А якщо таки мають, це дозволяє працювати лише 10 – 15% всього персоналу.

Читати також: «Це брєд», – директор «Чевермето» про новий формат роботи ресторанів на карантині

В Українській ресторанній асоціації підрахували: приблизно мільйон українців, які працюють у ресторанній сфері, зараз сидять вдома без роботи.

Учасники протесту мають із собою кухонне приладдя та б'ють у нього. У такий спосіб вони хочуть нагадати про себе урядовцям. Адже, за словами організаторів, цього тижня Кабмін вирішуватиме, чи відкривати ресторани раніше запланованої дати.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Мітингувальники обурені тим, що фітнес-центрам та громадському транспорту дозволили працювати, а ресторанам, які зараз на межі виживання, ні.

Учасники протесту запевнили, що такі заклади є безпечними для людей, адже там виконували всі санітарно-гігієнічні норми ще до карантину.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Палиця дав інтерв’ю про Коломойського, Зеленського і нову партію. Переказуємо найцікавіше
Наступна новина «Одного дня прийшли діти, які не мали де жити». Як лучанка стала мамою для 18 хлопців і дівчат
Останні новини
Схожі новини