Бізнес на бройлерах. Історія успіху волинянина

Бізнес на бройлерах. Історія успіху волинянина
Фото: uprom.info

Волинянин Геннадій Зелуцький розповів, як зробив бізнес на бройлерах.

38-річний чоловік – житель Ківерців, – пише Gazeta.ua.

Геннадій розказав, що раніше заробляв випадковими підробітками на будівництві.

«Постійно доводилося позичати гроші. Вирішив зайнятися бізнесом. Поїхав на два місяці на роботу в Польщу. Заробив 40 тисяч гривень. У серпні на 26 тисяч гривень купив інкубатор. Ще кілька тисяч витратив на матеріал для курника і кліток, корм для курчат», — розповів Геннадій.

Він зазначив, що одразу ж оформився приватним підприємцем.

«Одразу платив по 800 гривень податків, хоча перші три місяці нічого не заробляв. По вісім гривень купив тисячу яєць із Чехії. Бройлери породи РОСС-308. Швидко набирають вагу. За два місяці можуть уже бути до 3 кілограмів. Ще на 200 доларів узяв інфрачервоних ламп для обігріву. З бетонних блоків збудував невеликий курник. Усередині побілив вапном, добре дезінфікує. Встановив клітки, облаштував лампами, годівницями та поїлками», – поділився волинянин.

Чоловік запевнив, що для бройлерів основне — правильна їжа, світло і тепло. Тож він докупив генератор за 7 тисяч гривень, щоб підтримувати електропостачання. Бройлери максимум можуть витримати без світла 4 години.

Читати також: Людина з великою ідеєю завжди знайде стартовий капітал, – луцький бізнесмен Олег Рабочаускас

«Вилупилися 676 курчат. Перші дні тримав їх у невеликих коробках із тирсоплити під лампами. Температурний режим — 32 градуси. П'ять днів годував кормом із кукурудзи, пшениці та соєвого молока. Пізніше додав рибне і трав'яне борошно. Маємо кіз, то деколи підгодовував свіжим сиром», – поділився бізнесмен.

Геннадій каже – заробляти збирався переважно на курчатах, це, мовляв, вигідніше, бо не треба витрачатися на корм та електроенергію.

«Продав сотню добових курчат по 15 гривень — відбив вартість яєць. Тих, які мали по три доби, збув по 30 гривень. Ще 250 продав тушками по 150 гривень. Сам на базар возив. Частину взяли у місцеве кафе. Вигідно, бо собівартість кілограма живої ваги — один долар. Зазвичай на бройлерах гарантовано заробляєш удвічі більше від того, що вклав. А якщо все робиш правильно — то й утричі. Тепер збираємося закладати гусячі яйця. Такі продають по 15 гривень за штуку», – додав чоловік.

Тож тепер сім’я відкладає гроші на другий інкубатор, аби продовжувати справу. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що ви знаєте про таунхауси? ОНЛАЙН-ТЕСТ
Наступна новина Унікальні світлини Ковеля 100 років тому. РЕТРОФОТО
Останні новини
Схожі новини