Бізнес-поради для початківців

Бізнес-поради для початківців

Напевно, достатня кількість людей бажає мати власний бізнес. Проте вислуховування доган від шефа, підйом зранку, відсутність часу на себе — зазвичай такою є реальність. А ще гірше, коли ви проводите більшу частину свого життя там, де б не хотілося бути. Скільки здатна стерпіти людина в цьому житті? Та й навіщо, коли тоді бути щасливим, коли врешті жити? Щоправда, кожному потрібні гроші. 

Якщо ви вже задумалися над тим, аби зробити свій стартап, то наважтеся! Ніколи не знаєш, чи щось вийде, поки не спробуєш.

Саме тому Ua Modna зібрала для вас добірку порад, які допоможуть початківцеві відкрити свій бізнес.

Дуже важливою особою, яку ви маєте найняти, є бухгалтер. Зустрічатись з ним треба щоквартально. Насправді вам це буде не так дорого коштувати. Досвідчений бухгалтер також надасть стратегічну ділову консультацію. Знайдіть собі такого, аби мав велику кількістю клієнтів малого бізнесу. Розберіться з реферальною програмою.

Другою особою, з якою варто мати справу, є буккіпер. Вони не коштують дорого, а відслідковування грошового обігу є основою бізнесу. Така людина допоможе створити щотижневі, щомісячні, щорічні фінансові звіти того, як ваша компанія реально працює. Так можна простежити, як ідуть справи.

Ще одним важливим фактором є те, що потрібно контролювати особисті фінанси та витрати. Ніщо не вбиває бізнес, як незмога сплатити рахунки. Скоротіть свої витрати, аби мати гроші на вклад у компанію, так вона матиме більше шансів стати успішною.

Слід усвідомити свою рентабельність (рентабельність інвестицій). Спочатку інвестуйте в речі, які дадуть прямий прибуток. Якщо ви пекар, подумайте про борошно, цукор та яйця, а не про візитки та маркетингову крутість. Ви можете зробити торт і отримати пряме повернення з випічки. Не виглядає, як бізнес, проте вже щось. Утім, можна дозволити собі набагато більше, коли станете фінансово незалежні.

Залучіть друзів чи знайомих до свого проекту. Ваші колеги підштовхнуть вас на наступний рівень. До речі, найшвидший спосіб піднятися — це взаємодіяти принаймні з однією людиною, яка на кілька кроків попереду вас.

Побудуйте команду. Ви не можете і не повинні робити все це самі. Попрацюйте зі стажерами. Чим швидше ви станете лідером, тим швидше побачите зріст.

Зробіть роботу своєю потребою. Важко? Чудово! Але чи потрібна ця робота? Якщо відчуваєте, що на правильному шляху, старайтеся щосили, поки не побачите пройдену ціль, а за нею будуйте іншу!

Ніхто й не казав, що буде легко. Важко ще не означає неможливо. Отримуючи виклик та випробовуючи себе, ви лише піднімаєтеся на рівень вище. Щоб мати більше, ви повинні навчитися справлятися і з втратами. Вичікуйте можливості, приймайте їх та ставайте кращими!

П.С. Падіння не є чимось хибним. Просто так буває.

Не забувайте дбати про себе. Досягти успіху — не єдина наша мета. Як це розуміти? Здоров'я, власне щастя, душевна гармонія — теж невід'ємна частина благополуччя. 

Не поспішайте. Шлях кожного — інший. Вибирайте те, що буде приносити насолоду. Пригоди й мрія — схожі речі. 

Адже рух — це все, а кінцева мета — ніщо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «МТМО міста Ковеля не перестає дивувати», - ковельчанка
Наступна новина Волинянка отримала орден від Президента. ФОТО
Останні новини
Схожі новини