«Брищ на Волині тисячі», – депутат Волиньради Володимир Дейна

«Брищ на Волині тисячі», – депутат Волиньради Володимир Дейна

Брищенське сміттєзвалище, куди звозять сміття з Луцька, переповнене. Така ж ситуація на тисячах інших полігонах по всій області.

Про це розповів депутат Волиньради Володимир Дейна в інтерв’ю для «Першого».

За його словами, питання про вирішення «сміттєвої» проблеми включене у план роботи депутатів облради і буде знову підніматись. 

«Весь цивілізований світ інвестує у роздільний збір сміття та переробку відходів, люди відмовляються від пластику… А ми живемо як у 19 столітті. Коли ми вдома почнемо окремо викидати папір, окремо – пластик та скло, тоді можна говорити про впорядкування. У нас все зводиться нанівець: стоїть контейнер для пластику, а люди кидають туди незрозуміло що.Значить, їм так комфортно жити.

Люди думають, що сміття кудись дівається. Нікуди воно не дівається. Умовно кажучи, скидається все в яму і загладжується. Таких Брищ на Волині – тисячі», – сказав Дейна. 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Громади мусять перестати чекати, що за них хтось зробить», – депутат Волиньради Володимир Дейна

Нагадаємо, наприкінці жовтня екологи перевірили Брищенський полігон і знайшли купу порушень: сміття насипають через край, воно розсипається за межі звалища, з цих куп постійно сочиться шкідливий фільтрат, а ґрунт поруч – уже серйозно пошкоджений…

БІЛЬШЕ ТУТ: «До зараження води недалеко». Екологи хочуть закрити сміттєзвалище в Брищі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На польсько-українському кордоні «Дорогуськ – Ягодин» велика черга з вантажівок
Наступна новина У СНУ просять поліцію охороняти вибори ректора через погрози у мережі
Останні новини
Схожі новини