У селі поблизу Луцька встановили нову систему очистки води

У селі поблизу Луцька встановили нову систему очистки води

У селі Брище Луцької громади встановили нову систему очистки води.

Про це повідомили у міській раді.

Луцький міський голова Ігор Поліщук оглянув нову сучасну систему водопідготовки, що встановлена у селі Брище Луцької міської територіальної громади. Це інноваційна модульна станція Organik M-200, яка забезпечить чистоту і високу якість питної води, що за показниками буде однією із найкращих в Україні.

“Розмістити цю систему вирішили саме для забезпечення потреб мешканців села Брище, яке, на жаль, відчуває деякий негативний вплив від полігону твердих побутових відходів, що знаходиться поруч, – зазначив Ігор Поліщук. – Але ми допомагаємо людям позбавитися від цього негативного впливу. Один із таких кроків – встановлення модульної системи водоочистки, щоб мешканці села могли отримати максимально якісну і чисту воду”.

Як повідомив директор КП “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк, сучасна система водопідготовки Organik M-200 – це повністю готова модульна станція, яка, серед іншого, забезпечить видалення механічних забруднень, сполук заліза і марганцю, працюватиме з мінімально можливими експлуатаційними витратами і в автоматичному режимі.

Подача води в систему передбачена з артезіанської свердловини, вода буде проходити систему аерації, також обладнання знижує вміст сполук амонію та видаляє розчинений у воді сірководень за рахунок наявності фільтрувального шару з каталітичними властивостями. У результаті вода матиме високу якість і буде придатна для пиття.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Насувається циклон: на Волині погіршиться погода
Наступна новина На Волині зросла захворюваність на ковід та ГРВІ: одна людина померла
Останні новини
Схожі новини