Буря в чашці кави: Starbucks звинуватили в расизмі

Буря в чашці кави: Starbucks звинуватили в расизмі

Треба було таки впустити тих двох темношкірих чоловіків у вбиральню.

Двоє афроамериканців, яких безпідставно затримали правоохоронці в одній із кав’ярень Starbucks у Філадельфії, зуміли завдяки соцмережам розкрутити справжній бойкот компанії і примусили адміністрацію Starbucks вибачитися за свої дії. Про це пише The New York Times.

12 квітня двоє темношкірих чоловіків зайшли в кав’ярню і сіли за столик. Вони очікували свого друга і нічого не замовляли. Пізніше вони попросили скористатися вбиральнею, однак їм відмовили. Як пояснив адміністратор – на тій підставі, що вони нічого не замовили, а значить, не були клієнтами закладу, а завсім не через колір їх шкіри.

Він став вимагати від чоловіків покинути кав’ярню, ті відмовилися. Після цього адміністратор викликав поліцію. Правоохоронці заарештували чоловіків і вивели їх із закладу в наручниках. Оскільки на той час уже зчинився скандал, навколо зібралося чимало людей.

У Twitter виклали відео затримання відвідувачів кафе, яке переглянули понад 9,8 млн осіб. У коментарях до ролика багато користувачів звинуватили співробітників Starbucks в расизмі.

Начальник поліцейського управління, сам афроамериканець, заявив, що з расизмом ці дії ніяк не були пов'язані.

За словами регіонального віце-президента Starbucks Камілли Хаймз, «те, що сталося ніяк не може відображати дух нашого бренду. Про те, що трапилося, можна тільки шкодувати. Ми постараємося уникнути повторення подібних ситуацій в майбутньому».

В поліції Філадельфії заявили, що оскільки Starbucks вирішила не висувати обвинувачення, афроамериканці були відпущені. Представник прокуратури Філадельфії повідомив, що у відомства немає підстав звинувачувати чоловіків, оскільки «докази скоєння злочину відсутні».

Тим часом хештег #BoycottStarbucks став трендом в Twitter. Користувачі закликали бойкотувати мережу кав'ярень через расистську політику компанії.

Генеральний директор Starbucks Кевін Джонсон опублікував заяву на офіційному сайті компанії, в якому він приніс свої вибачення, заявивши, що «Starbucks рішуче виступає проти дискримінації чи расової нерівності», і пообіцяв підвищити рівень навчання співробітників.

Мер Філадельфії Джим Кенні також приєднався до звинувачень мережі кав’ярень в расизмі і попросив Комісію Філадельфії щодо людських взаємин вивчити політику компанії.

Генеральний директор Starbucks уже заявив, що прибуде сам в Філадельфію, щоб розібратися на місці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Запоріжжі випробували перший український вертоліт. ВІДЕО
Наступна новина В Балтійському морі знайшли тисячолітній скарб вікінгів. ФОТО
Останні новини
Схожі новини