Бюджетна війна на Волині: депутати облради вимагають звіту Савченка

Бюджетна війна на Волині: депутати облради вимагають звіту Савченка

Депутати Волинської облради назвали позов Волинської ОДА до суду через бюджет області «політичною аферою». 

Про це йдеться у зверненні депутатів облради до голови ОДА Олександра Савченка. Звернення підписали голова фракції «Радикальна Партія Олега Ляшка» Юрій Ройко, лідер волинської «Свободи»  Анатолій Вітів, голова обласної фракції «Батьківщина» Василь Столяр та лідер фракції «УКРОП» В’ячеслав Рубльов

Нагадаємо, обласна державна адміністрація подала позов до суду з вимогою скасувати прийнятий на сесії облради 20 грудня 2018 бюджет області. В ОДА вважають, що його прийняли з порушенням процедури. Тим часом в облраді запевняють, що все відбувалося законно, а якщо суд скасує рішення про бюджет, то це унеможливить виконання низки важливих обласних програм.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО БЮДЖЕТНУ ВІЙНУ НА ВОЛИНІ

«Обласна рада діяла в межах компетенції»

У зверненні депутатів облради йдеться, що позов до суду є перешкоджанням діяльності волинської громади.

«Ми, депутати Волинської обласної ради, заявляємо, що позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік, поданий обласною державною адміністрацією, є швидше політичною аферою, аніж юридичним документом», – йдеться у повідомленні.

Також депутати написали, що блокування виконання обласного бюджету на 2019 рік є перевищенням службових повноважень Савченка.

«Весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту. Корективи, які напередодні сесії Волиньради профільною комісією були внесені в проект бюджету, розробленого ОДА, стосуються лише 25 млн.грн. з усіх видатків. При цьому, обласна рада діяла виключно в межах компетенції і не вийшла за рамки своїх повноважень. Громадяни Волинської області очікують в районах, містах та ОТГ коштів для медичних, освітніх та інших закладів», – йдеться у зверненні. 

«Той факт, що обласний бюджет Волині на 2019 рік належним чином прийнятий і оприлюднений, визнали столичні урядові інстанції. Зокрема, це офіційно зафіксовано на сайті Міністерства фінансів України», – запевняють депутати.

На наступній сесії хочуть почути звіт Савченка

У зверненні депутати ще раз підкреслили, що блокування бюджету можу мати негативний вплив на соціально-економічний розвиток та життєдіяльність області.

«Водночас, нагадуємо, що, згідно із ст. 72 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ОДА є органом влади, підзвітним та підконтрольним обласній раді у виконанні програм соціально-економічного і культурного розвитку, а також у частині повноважень, делегованих їй радою, відповідно до ст. 44 цього ж Закону», – написали у зверненні. 

«В зв'язку з цим, вимагаємо внести на розгляд чергової сесії обласної ради проект рішення «Про звіт голови обласної державної адміністрації про виконання облдержадміністрацією делегованих обласною радою повноважень» – для своєчасного ознайомлення депутатського корпусу та громадськості краю, публічного обговорення за участю постійних комісій обласної ради, що дасть можливість належним чином оцінити роботу голови ОДА  на пленарному засіданні сесії Волинської обласної ради», – йдеться у повідомленні. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку збиратимуть макулатуру, щоб врятувати хворих діток
Наступна новина У громаді під Луцьком не проти «скинутись» на добудову 13 школи
Останні новини
Схожі новини