Волинська ОДА подала в суд на облраду через рішення про бюджет

Волинська ОДА подала в суд на облраду через рішення про бюджет
Фото: ukrinform.ua

Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. 

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Як приймали бюджет?

Нагадаємо, обласний бюджет 2019 прийняли на сесії облради 20 грудня 2018. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко тоді заявив, що обласний бюджет депутати прийняли з порушенням процедури. За його словами, ОДА пропонувала до розгляду сесії той проект бюджету, який розглядався на п’яти профільних комісіях, і, фактично, усі підтримали проект бюджету, внесений облдержадміністрацією. Однак, на останньому засіданні бюджетної комісії раптово внесли зміни, які не встигли опрацювати. Мова йшла про 25 млн, які вирішили перерозподілити на інші цілі.

Депутат Володимир Бондар тоді сказав, що в бюджеті не передбачили грошей для Ратнівщини

У Волинській обласні раді запевняють, що весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України.

«Разом з тим, цього разу обласна державна адміністрація відмовилася готувати рішення про обласний бюджет, після затвердження його на сесії Волинської обласної ради. Замість державних чиновників цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради.Рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної  ради», – йдеться у повідомленні облради.

Що буде, якщо рішення про бюджет призупинять?

Також в обласній раді попередили, що якщо виконання рішення про бюджет призупинять, то це унеможливить виконання низки обласних програм.

«Зокрема йдеться про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки, тож волиняни, які потрапили у складні життєві обставини, не зможуть отримати матеріальну допомогу з депутатського фонду», – запевнили у прес-службі відомства. 

Читати також: Він полетів, але обіцяв вернутися. Сесія Волиньради. РЕПОРТАЖ

Не зможуть отримати місцеві бюджети області цільові субвенції на енергозберігаючі заходи, поточні і капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури, та інші напрямки, що потребують проведення першочергових робіт більше як на 90 об’єктах, за пропозиціями депутатів обласної ради.

«У повному обсязі не будуть профінансовані заклади обласної комунальної власності, зірветься передплата періодичних видань для обласних бібліотек, не буде придбано медичне обладнання та медикаменти для Волинської обласної клінічної лікарні, обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та онкодиспансеру. З цієї самої причини не буде проведено ремонт для маленьких волинян у дитячому територіальному медичному об’єднанні», – йдеться у повідомленні.   


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Одяг, душ та перукар: в пункті обігріву допомогли п'ятьом луцьким безхатченкам. ФОТО
Наступна новина Луцьк «замерз». ФОТО
Останні новини
Схожі новини