Чат-бот попереджає лучан про небезпечне повітря. Міськрада просить не зважати

Чат-бот попереджає лучан про небезпечне повітря. Міськрада просить не зважати
Фото ілюстративне

Чат-бот Air_Lutsk у Телеграмі, створений міською радою, з 8 березня повідомляє про погану якість повітря на вулицях Романа Шухевича і Дубнівській. «Перебування на свіжому повітрі заборонено. Загроза для всіх груп населення», - стверджує сервіс.

Такі повідомлення чат-бот надсилає з вечора 8 березня і продовжує 9 березня.

Повідомлення чат-боту

«Перший» звернувся за коментарем до міської ради, аби з’ясувати, чи варто довіряти цим застереженням.

Заступник начальника відділу екології Олег Гелета стверджує, що не варто. Мовляв, причина цих повідомлень – технічні неполадки і застаріле обладнання.

«Сніг, дощ, туман датчики якості повітря сприймають, як часточки пилу і загрозу. Також вчора був вітер сильний, можливо, пил потрапив на якийсь датчик. Але небезпеки в цьому немає. Тим паче, аміак в нормі, діоксид азоту – в нормі, оксид вуглецю – також», - каже чиновник.

З його слів, поки зважати на повідомлення цього чат-боту не варто. Мовляв, орієнтовно за 2 тижні на датчики поставлять нове обладнання з нагрівом, який випаровуватиме сніг, туман, дощ. Тоді дані про якість повітря будуть достовірнішими.

«Мали поставити нове обладнання ще позаминулого тижня, але довелося чекати покращення погоди. Думаю, за 2 тижні зробимо», - зазначає Олег Гелета.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Цвинтар Володимир-Волинської громади майже заповнений. Шукають нову ділянку
Наступна новина У шкільній програмі з'являться уроки медіаграмотності, – Зеленський
Останні новини
Схожі новини