У шкільній програмі з'являться уроки медіаграмотності, – Зеленський

У шкільній програмі з'являться уроки медіаграмотності, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск уроків медіаграмотності у шкільній програмі. За його словами, це потрібно, щоб підвищити критичне мислення у дітей.

Зеленський наголошує, що в сучасному світі кожен повинен вміти протистояти інформаційній пропаганді. Про це президент сказав під час форуму «Україна 30», пише 24 канал.

За його словами, кожен раз, коли ми вмикаємо телефон, комп'ютер, планшет або телевізор, ми повинні вмикати критичне мислення, щоб відрізняти правду від фейків та брехні.

Зеленський вважає, що треба обходити інформаційні звалища та читати не лише заголовок новин. Важливо сумніватися та шукати першоджерело інформації.

Щоб діти не вірили фейкам та могли відрізнити пропаганду, цьому їх мають навчати у школі. Тому президент анонсував уроки медіаграмотності для учнів.

«Уроки медіаграмотності повинні з'явитися в нашій шкільній програмі. А також тих, хто вже давно завершив школи – це наші батьки, дідусі і бабусі. Ми повинні навчити, що таке інформаційна гігієна», – зауважив Зеленський.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чат-бот попереджає лучан про небезпечне повітря. Міськрада просить не зважати
Наступна новина Степанов не задоволений темпами вакцинації від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини