Через недобросовісних орендарів у Луцьку в дитячій лікарні міг статися вибух

Через недобросовісних орендарів у Луцьку в дитячій лікарні міг статися вибух

У Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства мало не стався вибух через витік кисню, який спричинили працівники аптечних пунктів.

Про це розповіла генеральна директорка медзакладу Ірина Горавська, пише ІА Волинські Новини.

Із приміщення медзакладу виселялися два аптечні пункти мережі аптек «Подорожник», а виселяючись, по собі лишили руїну, зазначає видання.

Йдеться про те, що працівники аптек навіть стелю зняли. 

«Через те, що зривали стелю, порвались дроти, тому припинилося електропостачання всього діагностично-приймального відділення. Крім того, відірвали системи забезпечення киснем, відповідно, порушилась уся система і всі шість поверхів не мали кисневого забезпечення по цьому стояку, – розповідає Ірина Горавська. – Витік кисню, який є легкозаймистим, міг спричинити вибух, вони самі через свої дії могли загинути. Якби, не доведи Боже, тут ще хтось закурив чи ще щось зробив, тут був би справжній вибух».

Як повідомили у лікувальному закладі, причиною виселення двох аптечних пунктів «Подорожника» стало те, що в них закінчився термін оренди, і її не продовжували, бо тут заплановано реконструкцію діагностично-приймального відділення і в цих приміщеннях будуть бокси для дітей.

«Найімовірніше, вони планували забрати ще й ті двері, – додає Ірина Горавська. – А в нас тут навпроти – бункер з наркотичними середниками. Тож зразу відключилась сигналізація, бо електропостачання припинилось, приїхала охорона. Одне слово, ніч видалася «веселою», охорона біля бункера стояла до ранку, бо його не можна лишити без нагляду».

«Найстрашніше, що коли вони порушили всю електропроводку, у нас вночі припинилось повністю електропостачання всього діагностично-приймального відділення, відділення дитячої реанімації і тому ці роботи ми ургентно робили, викликали електриків, відновлювали постачання електрики», – додає директорка.

Зі слів заступника голови обласної ради Григорія Пустовіта, це питання буде взято на особливий контроль та вжито відповідних заходів. 

Наразі в лікарні підраховують суму завданих збитків, аби подати заяву в поліцію.

«Ми обов’язково порахуємо матеріальні збитки і будемо подавати позов. Вони понищили два приміщення і залишили непотрібні їм речі, тепер ми думаємо, як нам їх утилізувати, – обурюється Ірина Горавська. – Вони мали з тих аптек стільки прибутку, що мали б зробити гарний жест, забрати все своє, зробити ремонт і залишити дітям».

Нагадаємо, у Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні в реанімаційному відділенні, де лікувалися хворі на COVID-19, вночі 4 лютого сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів та молода лікарка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Пацієнтів на ШВЛ виносили на руках». У Запоріжжі – смертельна пожежа в інфекційній лікарні
Наступна новина У Волинській обласній дитячій лікарні змінили телефони
Останні новини
Схожі новини