Через обстріли бойовиків на Луганській ТЕС горять вже три трансформатори

Через обстріли бойовиків на Луганській ТЕС горять вже три трансформатори

У вівторок, 22 лютого, під час обстрілу проросійських бойовиків з тимчасово непідконтрольної території сталося влучання снаряду в трансформатор на території Луганської ТЕС. Це спричинило з подальшим загоранням, розливом мастила та перекиданням вогню на сусідній трансформатор.

Як повідомили в управлінні ДСНС України у Луганській області, рятувальники не можуть почати гасити пожежу, тому що обстріли тривають, пише ТСН.

Станом на 14:30 на території ТЕС у місті Щастя спостерігається горіння уже трьох трансформаторів, в кожному з яких знаходиться 40 тонн мастила. При подальшому розливі пального існує загроза розповсюдження пожежі на другу чергу - ще 3 трансформатори. 

На гасіння пожежі скеровано 12 одиниць техніки, однак вони зупинилися на під’їзді до міста Щастя, оскільки місце загорання все ще обстрілюють бойовики.

"Ситуація з пожежею на даний час без суттєвих змін, обстріли продовжуються, техніка ДСНС знаходиться в готовності. Зі слів персоналу розповсюдження пожежі за межі трансформаторної площадки на даний час немає", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. Бойовики цього дня розпочали активні обстріли. На Луганщині тоді снаряди потрапили на території школи та дитячого садка. У так званих «ДНР» та «ЛНР» почали проводити масову евакуацію жінок та дітей. 

20 лютого, бойовики обстрілювали Луганськ. Луганська теплова електростанція, розташована у місті Щастя, зупинила роботу через обстріли.

Також, 21 лютого ввечері Путін визнав незалежність ОРДЛО. Україна ж їхню незалежність не визнає. Пізніше стало відомо, що Путін направив свої війська в Україну. Міністр оборони України​ Олексій Резніков заявив, що після слів російського президента Владіміра Путіна тепер весь світ знає, те що українці знають уже 8 років. Резніков вважає, що попереду на Україну чекають важкі випробування і будуть втрати. Німеччина ж зупиняє сертифікацію «Північного потоку-2». Британія вводить санкції проти російських банків та олігархів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Dance Трансформа»: лучани побачать міжнародний хореографічний проєкт
Наступна новина На Волині майже 100 людей шукають чоловіка, який зник місяць тому
Останні новини
Схожі новини