Роботу Луганської ТЕС зупинили через обстріли

Роботу Луганської ТЕС зупинили через обстріли

Луганська теплова електростанція, розташована у місті Щастя, зупинила роботу через обстріли.

Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай у фейсбуці.

"Пошкодження на всіх лініях електропередач, що відходять і підходять до Луганської ТЕС у Щасті. Станцію зупинено!" – повідомив Гайдай.

Також за його словами, зараз від обстрілів страждає Врубівка та Щастя, мешканці залишилися без комунікацій: «Врубівка без електрики та газу. Люди перебувають у бомбосховищах. Пошкоджено житлові будинки. Пошкоджено газопровід – 200 споживачів без газопостачання. Доступу до відновлення поки що немає. Обстріли не вщухають. Щастя без води, тепла та світла».

Російські окупанти здійснили чотири прямі попадання у водозабір. Також обстріли в районі РЕМ, робітники ЛЕО залишили свої робочі місця у зв'язку з прямою загрозою життю. Розбито колектор тепломережі в районі КПП ТЕС. Теплозабезпечення припинено. Перебито лінію 110 кВ. Організовано ремонт електропостачання»_, - написав він.

Пресслужба ДТЕК повідомила, що єдиний працюючий блок Луганської ТЕС від'єднано від мережі о 13:10 через відключення високовольтної лінії ВЛ 220 кВ до Лисичанська, – пише Ліга.Бізнес.

Через це також знеструмлено місто, госпфекальну та водонасосну станції, припинено водопостачання міста.

Подачу тепла припинено через пошкодження ділянки тепломережі біля водонасосної станції.

"Біля складу паливно-мастильних матеріалів [ЛуТЕС] зафіксовано загоряння. Співробітники та основне технологічне обладнання не постраждали. Енергетики чекають на припинення обстрілів задля проведення робіт з відновлення роботи станції", – заявили у ДТЕК.

Компанія повідомила, що тримає ситуацію на контролі та синхронізує свої дії з НЕК "Укренерго" та військово-цивільною адміністрацією для продуктивного вирішення проблеми і забезпечення споживачів електроенергією.

ДТЕК Луганська ТЕС – єдина теплова електростанція в Луганській області. Підприємство виробляє електричну та теплову енергію, що йде на потреби населення і підприємств регіону, серед яких великі заводи, шахти. Входить до складу ТОВ "ДТЕК Східенерго".

Нагадаємо, загострення на Донбасі розпочалося 17 лютого. Бойовики цього дня розпочали активні обстріли. На Луганщині тоді снаряди потрапили на території школи та дитячого садка. У так званих «ДНР» та «ЛНР» почали проводити масову евакуацію жінок та дітей. Президент США Джо Байден заявив напередодні, що впевнений у тому, що Росія вже прийняла рішення про вторгнення в Україну. Також ватажки бойовиків оголосили загальну мобілізацію в ОРДЛО. 19 лютого повідомляли про двох загиблих українських воїнів.

Вчора, 20 лютого, бойовики обстрілювали Луганськ. Повідомляли про одного пораненого українського воїна. З'явилися нові супутникові знімки, які свідчать про активність військ Росії біля України. За даними української розвідки, евакуйовані до Росії мешканці ОРДЛО самостійно повертаються додому, оскільки в Росії їх "ніхто не годує і не розселяє". Тим часом, у ФСБ заявляють, що снаряд з території України «зруйнував російський прикордонний пункт».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ще одна авіакомпанія скасовує рейси до України
Наступна новина Україна офіційно спростувала заяви ФСБ про «зруйнований російський прикордонний пункт»
Останні новини
Схожі новини