Через комп’ютерні ігри та сайти знайомств ФСБ вивідує дані у волинян – СБУ

Через комп’ютерні ігри та сайти знайомств ФСБ вивідує дані у волинян – СБУ
Фото ілюстративне

Спецслужби окупантів використовують різні методи роботи, шукають усілякі шляхи  впливу та комунікації. Зокрема, на Волині контррозвідники СБУ фіксують намагання фсб-шників вивідувати інформацію від місцевого населення через комп’ютерні ігри та сайти знайомств.  

Про це повідомляє Управління Служби безпеки Україні у Волинській області.

Як з'ясували оперативники, підліток з Луцька у комп’ютерній грі познайомився з майором спецслужби так званої Л/ДНР, який намагався отримати інформацію, а також фото і відео про розташування важливих стратегічних об’єктів нашого регіону. 

Однак, юнак вчасно зорієнтувався і звернувся до Управління СБУ у Волинській області. 

Також через сайт знайомств одна з «користувачок» намагалася вивідати інформацію про військовий аеродром в українського військовослужбовця.

«Деякий час вони спілкувались на усілякі теми, обмінювались фотографіями. Згодом “дівчина” натякнула на свій зв’язок із ФСБ та намагалась вивідати інформацію про військовий аеродром. Однак, чоловік знайому», – йдеться в повідомленні Служби безпеки України у Волинській області.

У СБУ просять волинян бути обачними в інформаційному полі та радять батькам обговорити зі своїми дітьми питання інформаційної безпеки в комп’ютерних іграх та чатах.

Нагадаємо, що вчора Служба безпеки України у Хмельницькому затримала місцеву мешканку, яка допомогала окупантам. Вона збирала та передавала розвіддані представнику спецслужби рф.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь переїжджає університет внутрішніх справ із Луганщини
Наступна новина На виїзді з Польщі до України спостерігається значне накопичення автомобілів
Останні новини
Схожі новини