У Хмельницькому СБУ затримала місцеву, яка надсилала росіянам координати для атак

У Хмельницькому СБУ затримала місцеву, яка надсилала росіянам координати для атак
Фото СБУ

Служба безпеки України у Хмельницькому затримала місцеву мешканку, яка допомогала окупантам. Вона збирала та передавала розвіддані представнику спецслужби рф.

Про це 21-го квітня повідомила пресслужба управління СБУ у Хмельницькій області. 

«Роботодавців» знайшла у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники». За винагороду виконувала їхні «замовлення»: встановлювала координати розташування об'єктів військової та критичної інфраструтури області. Мітки з точною локацією відправляла куратору через месенджери», – йдеться у повідомленні. 

Оплату за такі дії вона отримувала з рахунків санкційних небанківських електронних платіжних систем.

Крім того, жінка займалася антиукраїнською агітацією та пропагандою. Поширювала матеріали із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, виправдовуванням російської агресії та дискредитацією української влади і ЗСУ.

Для розповсюдження пропагандистських дописів та репостів із російськими наративами вона створила інформаційний паблік у Фейсбук.

Фото управління СБУ у Хмельницькій області

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про оголошення їй підозри у державній зраді.

Заходи з викриття здійснювали співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше у Рівному виявили осередок комуністичної партії


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина РФ завдала ракетних ударів по Запоріжжю. Постраждав потяг, який їхав до Львова
Наступна новина «Це теж символ єднання». На Волині переселенцям подарували паски
Останні новини
Схожі новини