Через ракетний обстріл полігону на Львівщині загинуло 35 людей. Оновлені дані

Через ракетний обстріл полігону на Львівщині загинуло 35 людей. Оновлені дані
КПП Яворівського полігону. Фото ілюстративне з Вікіпедії

Унаслідок ракетного удару росіян по Яворівському полігону на Львівщині, що стався у неділю, 13 березня, близько 6:00, загинули 35 людей.

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицькиий, - пише «ZAXID.NET».

Окрім 35 загиблих, ще 134 людини зазнали поранень. Поранені з травмами різної важкості перебувають в лікарнях. Скільки серед постраждалих військових, а скільки цивільних, наразі уточнюється.

До слова, спочатку ЛОВА повідомляла про 9 загиблих і 57 поранених. О 12:23 у Львівській військовій адміністрації уточнили інформацію: від ракетного удару по Яворівському полігону загинули 35 людей, а ще 134 отримали поранення. Станом на 12:00 майже всі пожежі на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки загасили.

Максим Козицький додав, що по території полігону було випущено близько 30 ракет. Імовірно, це були крилаті ракети класу «повітря-земля», випущені з літака в районі акваторії Чорного моря, можливо, навіть без заходу у повітряний простір України. За попередніми даними, літак-убивця злетів з аеродрому у російському місті Саратов.

За словами Козицького, завдяки системі протиповітряної оборони, як і системі оповіщення, більшість випущених росіянами крилатих ракет вдалося збити, але кілька ракет таки влучили у ціль. Зараз їх уламки, знищених ППО, досліджуються фахівцями.

Голова Львівської ОВА ще раз закликав міжнародну спільноту закрити небо над Україною. Про це ж просить і міністр оборони України Олексій Резніков, який нагадав, що у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Яворівському полігоні працюють іноземні інструктори.

Нагадаємо, російські окупанти втретє обстріляли аеропорт у Івано-Франківську.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький аеродром повністю знищено ракетами, - мер
Наступна новина Мей Маск підтримує Україну. Вона одягнула вишиванку від луцького бренду
Останні новини
Схожі новини