Через високу захворюваність на коронавірус на Волині посилили карантин

Через високу захворюваність на коронавірус на Волині посилили карантин
Фото ілюстративне

На Волині вирішили знову посилити карантин через високий рівень захворюваності на коронавірус: скасували усі попередні послаблення, окрім дозволу на пасажирські перевезення.

Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася 4 червня, повідомляє сайт Волинської ОДА.

Як повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, станом на 4 червня на Волині інцидентність (рівень захворювання на 100 тис. населення) становить 12,89 при допустимій нормі – не вище 12-ти. Зокрема, найвищий показник нині у Володимир-Волинському районі – 39. Серед активних вогнищ залишається місцева птахофабрика.

Тож послаблення, що були дозволені попереднім рішенням регіональної комісії ТЕБ та НС від 29 травня, скасували. Виняток – пасажирські перевезення, робота яких регламентується постановою КМУ №435.

Окрім цього, до переліку населених пунктів (смт Олика Ківерцівського району, м.Ковель, Ковельський район), де досі заборонено послаблення карантину, потрапили також місто Володимир-Волинський та Володимир-Волинський район. Відповідно в княжому місті ряд послаблень, в тому числі пасажирські перевезення, відмінені.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«На жаль, населення сприйняло послаблення карантину як його відміну, і саме тому сьогодні маємо такі невтішні результати із захворюваністю. В окремих районах області досі дуже складна ситуація і мова про послаблення взагалі не ведеться. Щодо решти території, то всі обмежувальні заходи діятимуть до того моменту, доки ситуація не стабілізується», – зазначила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

«Якщо на вівторок ми отримаємо додаткові показники, то відповідно до внесених учора Кабінетом Міністрів змін в постанову, ми зможемо переглянути наше рішення за результатами спостережень трьох днів, а не семи», – додала вона.

Як повідомили у Волинській ОДА, місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки прийматимуть відповідні рішення щодо посилення карантину з огляду на ситуацію на відповідній території.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині хочуть поремонтувати дорогу на кордоні з Польщею. На 11 кілометрів витратять 80 мільйонів
Наступна новина В Україні за минулу добу 553 нових хворих на COVID-19. На Волині – 24, – МОЗ
Останні новини
Схожі новини